Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Hideg időre készülhetünk, a hegyekben már havazott

2020-11-21
07:30
2020-11-21
17:58
Forrás
Pannon RTV
Az elkövetkező napokban megtapasztalhatjuk, hogy idén március környékén nem örökre hagyott bennünket itt a tél.

Fagyok érkeznek, Szerbia déli részén, a hegyekben akár havazás is előfordulhat a hétvége folyamán - ez derül ki a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzéséből. Vajdaság területén több órás napsütés mellett hideg időre van kilátás, napközben 7 fokig emelkedik, hajnalban -4 fokig süllyed a hőmérő higanyszála. Az elkövetkező hét napban egyébként száraz időre van kilátás, 10 fok alatti hőmérsékleti értékekkel. 

Kovács Géza, klímakutató: „Lassan vastagodik a felhőzet vasárnap éjszaka hétfőre már fokozatosan teljesen borultságig melegszik a felhőzet. Nagyon sok lesz a felhő. Kevés esőre is van kilátás. Ennek megfelelően hétfő reggel nem kell túl hideg legyen. Tehát fagypont közelében, vagy annál magasabb is lehet, attól függően, hogy milyen vastag lesz a felhőtakaró. De a hétköznap az borult lesz. Időnként kevés esővel.”

Leesett a hó Stara planinán, a Kopaonikon és a Zlatiboron. A Stara planinán minden sípályáját hótakaró borít, sőt az előrejelzések szerint további hóesésre van kilátás Szerbia több hegyvidékén is. 
A Stara planinán -5 Celsius fokot mértek, és Dél-Szerbia többi részein is fagypont körül marad a hőmérséklet. Az elkövetkező héten egyébként az évszaknak megfelelő időjárásra számíthatunk vidékünkön: hajnalban fagyni fog, és nappal sem mérhetünk majd 10 foknál melegebbet.
 

időjárás-előrejelzés
időjárás

Most

07:41, Frissítve: 08:14

Összefogással Olivér gyógyulásáért

A bajmoki Pál Gajódi Olivérnek szerte a világon akadnak jóakarói, akik kisebb-nagyobb adományaikkal járulnak hozzá ahhoz, hogy a lassan egy éves kisfiú megkapja azt, amire a legnagyobb szüksége van: egy génterápiás kezelést.
19:50, Frissítve: 19:55

Négy áldozata van a robbanásnak Bristol közelében

Négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy robbanásban az angliai Bristol közelében - számolt be a Times egyik újságírója Twitter-bejegyzésében. A munkások egy vegyi tartály tetején voltak, amikor az felrobbant.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.