Ugrás a tartalomra
Pixabay/Tante Tati

Hogyan alakítsunk ki madárbarát kertet?

2018-01-13
10:03
2018-01-13
10:09
Forrás
Pannon RTV
Madárbarát kertekről tartottak előadást Magyarkanizsán. A Meta Terra Civil Szervezet Kertet segítő madarak című rendezvényének a Dobó Tihamér Képtár adott otthont.

Megtelt a magyarkanizsai képtár. A Meta Terra Civil Szervezet már hagyományosan a téli hónapokban a termelőknek és kiskert-tulajdonosoknak előadássorozattal kedveskedik. Ez alkalommal egy ornitológus szaktanácsát hallhatták az érdeklődők. Érdekes információkat kaphattak a jelenlévők, például, hogy hogyan lehet kertünket könnyedén madárbaráttá tenni, és miért is fontos védeni az állatokat a hidegebb hónapokban is.

Grabovac Dávid, előadó, Ornitológus: „A gyakorlati madárvédelem valójában nagyon sűrűn, majdnem ahogy kilépünk a házunkból már elkezdődik, és lehet olyan módszereket használni a mindennapokban, amelyekkel segítünk a természetnek, amelyekkel az egyre drasztikusabb élőhelycsökkenést pótoljuk valamilyen úton-módon.”

A Meta Terra továbbá olyan előadásokat is szervez, amelyekkel segítséget nyújtanak a komolyabb kertészeti tapasztalatokkal nem rendelkezőknek, hogy ők is kiváló minőségű zöldségeket és gyümölcsöket tudjanak termeszteni.

madárbarát kert
Magyarkanizsa
Meta Terra Civil Szervezet

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.