Ugrás a tartalomra
Pixabay/Tante Tati

Hogyan alakítsunk ki madárbarát kertet?

2018-01-13
10:03
2018-01-13
10:09
Forrás
Pannon RTV
Madárbarát kertekről tartottak előadást Magyarkanizsán. A Meta Terra Civil Szervezet Kertet segítő madarak című rendezvényének a Dobó Tihamér Képtár adott otthont.

Megtelt a magyarkanizsai képtár. A Meta Terra Civil Szervezet már hagyományosan a téli hónapokban a termelőknek és kiskert-tulajdonosoknak előadássorozattal kedveskedik. Ez alkalommal egy ornitológus szaktanácsát hallhatták az érdeklődők. Érdekes információkat kaphattak a jelenlévők, például, hogy hogyan lehet kertünket könnyedén madárbaráttá tenni, és miért is fontos védeni az állatokat a hidegebb hónapokban is.

Grabovac Dávid, előadó, Ornitológus: „A gyakorlati madárvédelem valójában nagyon sűrűn, majdnem ahogy kilépünk a házunkból már elkezdődik, és lehet olyan módszereket használni a mindennapokban, amelyekkel segítünk a természetnek, amelyekkel az egyre drasztikusabb élőhelycsökkenést pótoljuk valamilyen úton-módon.”

A Meta Terra továbbá olyan előadásokat is szervez, amelyekkel segítséget nyújtanak a komolyabb kertészeti tapasztalatokkal nem rendelkezőknek, hogy ők is kiváló minőségű zöldségeket és gyümölcsöket tudjanak termeszteni.

madárbarát kert
Magyarkanizsa
Meta Terra Civil Szervezet

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:24, Frissítve: 18:31

Mindent a Batyuba!

Július utolsó hetében tartják Zentagunarason a legnagyobb délvidéki népművészeti tábort, a Batyu tábort. A programra idén is majd’ háromszáz fiatalt várnak.
15:22, Frissítve: 17:00

A Lány című film nyerte az Arany torony-díjat

Lukas Dhont belga rendező Lány című filmje érdemelte ki az Arany torony-díjat az Európai Filmek 25. Palicsi Fesztiválján. A filmkedvelők a tegnapi záróceremónia után még két alkotást nézhettek meg.
13:35, Frissítve: 15:32

Strandolás a Tisza-parton

A nyári melegben aligha találunk jobb kikapcsolódást, mint a strandolást. A magyarkanizsai Tisza-parton minden lehetőség adott, hogy kihasználjuk ezt.

Népszerű

vízben rekedt autó

Hatalmas felhőszakadás árasztotta el Szabadkát

Sok gondot okozott a heves eső Szabadkán csütörtök délután. Több út is járhatatlanná vált, mivel a csatornahálózat nem tudta elnyelni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot.

Eltűnt egy majom a Palicsi Állatkertből

Az állatnak még tegnap veszett nyoma, azóta pedig már a rendőrség is keresi. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a majom elszökött-e, vagy pedig valaki ellopta.
vihar

Ítéletidőre figyelmeztetnek Szerbiában

A Szerbia Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint az elkövetkező három napban az ítéletidő az ország egész területére kiterjedhet, de a legkritikusabb helyzet Nyugat-Szerbiában várható.

A boldogító igen

Ürményi Róbert, a Pannon RTV zentai stábjának munkatársa ma örök hűséget fogadott párjának, Szabó Rékának.