Ugrás a tartalomra
Pixabay/Tante Tati

Hogyan alakítsunk ki madárbarát kertet?

2018-01-13
10:03
2018-01-13
10:09
Forrás
Pannon RTV
Madárbarát kertekről tartottak előadást Magyarkanizsán. A Meta Terra Civil Szervezet Kertet segítő madarak című rendezvényének a Dobó Tihamér Képtár adott otthont.

Megtelt a magyarkanizsai képtár. A Meta Terra Civil Szervezet már hagyományosan a téli hónapokban a termelőknek és kiskert-tulajdonosoknak előadássorozattal kedveskedik. Ez alkalommal egy ornitológus szaktanácsát hallhatták az érdeklődők. Érdekes információkat kaphattak a jelenlévők, például, hogy hogyan lehet kertünket könnyedén madárbaráttá tenni, és miért is fontos védeni az állatokat a hidegebb hónapokban is.

Grabovac Dávid, előadó, Ornitológus: „A gyakorlati madárvédelem valójában nagyon sűrűn, majdnem ahogy kilépünk a házunkból már elkezdődik, és lehet olyan módszereket használni a mindennapokban, amelyekkel segítünk a természetnek, amelyekkel az egyre drasztikusabb élőhelycsökkenést pótoljuk valamilyen úton-módon.”

A Meta Terra továbbá olyan előadásokat is szervez, amelyekkel segítséget nyújtanak a komolyabb kertészeti tapasztalatokkal nem rendelkezőknek, hogy ők is kiváló minőségű zöldségeket és gyümölcsöket tudjanak termeszteni.

madárbarát kert
Magyarkanizsa
Meta Terra Civil Szervezet

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Motoros baleset a Majsai úton

Baleset történt szerda este Szabadkán a Majsai úton. A szemtanúk elmondása szerint egy motoros közlekedett Makkhetes irányába, amikor a kanyarban lévő kis utcából egy autó kihajtott elé.

Megnyitottak Szerbia-szerte a Lidl áruházak

A cégóriás olyan termékeket dobott piacra, amelyek eddig Szerbiában nem voltak jelen. A német lánc szerbiai megjelenését már hónapok óta nagy várakozás előzte meg.