Ugrás a tartalomra
Pixabay/Tante Tati

Hogyan alakítsunk ki madárbarát kertet?

2018-01-13
10:03
2018-01-13
10:09
Forrás
Pannon RTV
Madárbarát kertekről tartottak előadást Magyarkanizsán. A Meta Terra Civil Szervezet Kertet segítő madarak című rendezvényének a Dobó Tihamér Képtár adott otthont.

Megtelt a magyarkanizsai képtár. A Meta Terra Civil Szervezet már hagyományosan a téli hónapokban a termelőknek és kiskert-tulajdonosoknak előadássorozattal kedveskedik. Ez alkalommal egy ornitológus szaktanácsát hallhatták az érdeklődők. Érdekes információkat kaphattak a jelenlévők, például, hogy hogyan lehet kertünket könnyedén madárbaráttá tenni, és miért is fontos védeni az állatokat a hidegebb hónapokban is.

Grabovac Dávid, előadó, Ornitológus: „A gyakorlati madárvédelem valójában nagyon sűrűn, majdnem ahogy kilépünk a házunkból már elkezdődik, és lehet olyan módszereket használni a mindennapokban, amelyekkel segítünk a természetnek, amelyekkel az egyre drasztikusabb élőhelycsökkenést pótoljuk valamilyen úton-módon.”

A Meta Terra továbbá olyan előadásokat is szervez, amelyekkel segítséget nyújtanak a komolyabb kertészeti tapasztalatokkal nem rendelkezőknek, hogy ők is kiváló minőségű zöldségeket és gyümölcsöket tudjanak termeszteni.

madárbarát kert
Magyarkanizsa
Meta Terra Civil Szervezet

Most

20:54

Borús napok jönnek

Vasárnap borult lesz az ég, Szabadka területén havas eső is előfordulhat. A hőmérséklet csökken, a legmelegebb órákban 3 Celsius-fok, éjszaka pedig fagypont körüli hőmérséklet lesz.
20:12

Fegyvert foglalt le a koszovói rendőrség

Két pisztolyt, lőszert és két kést foglalt le a koszovói rendőrség egy Gračanica melletti faluban hat albán nemzetiségű személytől. Az előállítottaktól pénteken két fémrudat is elkoboztak.
20:00, Frissítve: 20:10

A perui tengerparton tartott misét Ferenc pápa

Peru északi részén, Trujillo tengerpartján tartott misét Ferenc pápa szombaton, és azzal vigasztalta a tavalyi áradásokban földönfutóvá vált lakosságot, hogy együtt az élet minden viharát túlélhetik.
19:42, Frissítve: 23:20

Véget ért a 40. Dakar-rali

Az autósoknál a spanyol Carlos Sainz, a motorosoknál az osztrák Matthias Walkner bizonyult a legjobbnak. Gyenes Emánuel a 23. lett, Saghmeister Gábor a 79. helyen fejezte be a túrát.

Népszerű