Ugrás a tartalomra
Pixabay/Tante Tati

Hogyan alakítsunk ki madárbarát kertet?

2018-01-13
10:03
2018-01-13
10:09
Forrás
Pannon RTV
Madárbarát kertekről tartottak előadást Magyarkanizsán. A Meta Terra Civil Szervezet Kertet segítő madarak című rendezvényének a Dobó Tihamér Képtár adott otthont.

Megtelt a magyarkanizsai képtár. A Meta Terra Civil Szervezet már hagyományosan a téli hónapokban a termelőknek és kiskert-tulajdonosoknak előadássorozattal kedveskedik. Ez alkalommal egy ornitológus szaktanácsát hallhatták az érdeklődők. Érdekes információkat kaphattak a jelenlévők, például, hogy hogyan lehet kertünket könnyedén madárbaráttá tenni, és miért is fontos védeni az állatokat a hidegebb hónapokban is.

Grabovac Dávid, előadó, Ornitológus: „A gyakorlati madárvédelem valójában nagyon sűrűn, majdnem ahogy kilépünk a házunkból már elkezdődik, és lehet olyan módszereket használni a mindennapokban, amelyekkel segítünk a természetnek, amelyekkel az egyre drasztikusabb élőhelycsökkenést pótoljuk valamilyen úton-módon.”

A Meta Terra továbbá olyan előadásokat is szervez, amelyekkel segítséget nyújtanak a komolyabb kertészeti tapasztalatokkal nem rendelkezőknek, hogy ők is kiváló minőségű zöldségeket és gyümölcsöket tudjanak termeszteni.

madárbarát kert
Magyarkanizsa
Meta Terra Civil Szervezet

Most

22:29, Frissítve: 07:09

Zomborban vendégszerepelt az Ötösfogat

A bezdáni, nemesmiliticsi, bácsgyulafalvi, csonoplyai és zombori amatőr egyesületek színjátszói, szavalói, énekesei és táncosai minden évben elkészítik saját műsorukat.
21:53, Frissítve: 22:01

Halálos tüntetés a Gázai-övezetben

Négy palesztint agyonlőttek, közel százat pedig megsebesítettek az izraeli katonák a Gázai övezet határánál sorozatban negyedik erőszakos tüntetéseken - írják a Jediót Ahronót újság honlapján.

Népszerű

Evelin kimondj az igent

A boldogító igen

Kimondta a boldogító igent Garai Róbertnek a Pannon RTV archiváló munkatársa, Horváth Evelin.