Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Hogyan kerülhető el tanulás közben a hanyag testtartás?

2021.10.01
22:39
Forrás
Pannon RTV
Felmérések alapján a gyerekeknél a gerincferdülés a leggyakoribb probléma, amely a helytelen és görnyedt tartás miatt alakulhat ki tanulás közben. A helyes testtartás elsajátítása mind a megelőzés, mind a kezelés szempontjából alapvető fontosságú.

De hogyan segíthetünk szülőként gyermekeinknek, hogy tanulás közben elkerüljük a hanyag testtartást?

Pannon RTV

A gerinc- és mozgásszervi problémák túlnyomó része a helytelen testtartás következtében, az izomegyensúly megbomlása miatt alakul ki a gyermekek körében. A megfelelő segédeszközök mellett a sportolással is segíthetünk a gyermekeknél a helyes testtartás kialakításában.

Pannon RTV

Nem csak a megfelelő iskolatáska kiválasztása fontos szempont, hogy megelőzzék a hát- és gerincproblémákat, hanem az íróasztalnak és írószéknek is megfelelőnek kell lennie, és a gyermek igényeihez mérten kell kiválasztani.

Pannon RTV

Vida Elizabetta a zentai Medica Netter rehabilitációs központ gyógytornásza elmondta, hogy a gerincferdülés kialakulása sokkal gyakrabban fordul elő a lányok körében a hanyag testtartás következtében.

Pannon RTV

Fontos, hogy időben felfigyeljünk az esetleges intő jelekre a gyermekeknél, és gyógytornász segítségét kérjük, amennyiben gerincferdülést észlelünk. Ha korai szakaszában ismerjük fel, akkor megfelelő tornával hamar javulást érhetünk el a gerincferdülés kezelésében.

A témával kapcsolatos bővebb riportot a Közügyekben láthatják.

testtartás
tanuló
tanulás
ülés

Most

20:50, Frissítve: 22:10

Argentína negyeddöntős, a hollandok már várják őket

1:0-ra vezetett Argentína Ausztrália ellen az első félidő végére. A második játékrészben már két gólra növelték előnyüket a dél-amerikaiak. Álvarez is betalált, majd Ausztrália szépített, de ez nem volt elég, 2:1-re győztek Messiék.

Népszerű