Ugrás a tartalomra

Hol és mennyiért lehet strandolni Újvidéken?

2022.06.26
14:43
2022.06.26
16:41
Forrás
Pannon RTV
Újvidéken is teljes gőzzel beindult a strandidény. Aki a Dunát kedveli, már két hónapja látogathatja annak népszerű strandját, a városi nyílt téri medencék pedig a napokban kezdtek el működni. A belépőárak 2019 óta nem változtak.

A hőmérő higanyszála már a délelőtti órákban rohamosan kúszott 30 Celsius-fok felé. Az újvidékiek és vendégeik a rekkenő hőségtől a strandon, a Duna hűs vizében vagy a medencék valamelyikében kerestek felfrissülést.

Az újvidéki Strandon hivatalosan május elsején kezdődött az idény. Az árak továbbra is változatlanok: a napijegy 50, az egész idényre pedig 1345 dinár. A pénztár reggel nyolctól este hétig dolgozik. A folyó mellett gyakran egyéb programok is várják a látogatókat.

Dijana Mišović: „Nagyon gyakran járunk a gyerekekkel a Strandra. Nagyon szeretjük. Szeretjük, hogy van itt hűvös, és sok hely van a gyerekeknek játszani, valamint víz és homok.”

Miša Vojvodić: „Amikor kijönnek a Strandra, legyen az vasárnap, mint ma vagy bármely másik nap, és találkoznak emberekkel, akik más városokból jöttek, hogy itt töltsék a szabadidejüket és a legszebb pillanataikat, az szerintem magáért beszél. Nagyon nagy öröm, senki sem panaszkodhat. Szerintem mindenki megtalálhatja a neki megfelelő helyet és pillanatot.”

A Vojvodina Sport- és Üzletközpont Közvállalat vásártéri uszodája ezen a hétvégén kezdett el működni. A szabadtéri medencékre a napijegy felnőtteknek 300, gyerekeknek pedig 200 dinár.

„Szeretünk ide járni gyakran. Minden nyáron általában itt vagyunk, az egész nyarat Újvidék medencéinek valamelyikében töltjük. A társaságból mindannyian szeretünk úszni” - mondta az egyik vendég.

A biztonságos strandolás érdekében, akár a folyón, akár a medencében, ajánlatos az elővigyázatosság és a mértékletesség, főleg mikor egy kisebb helyen akár kétezer ember is összejön.

Jovan Simić, a Vojvodina Sport- és Üzletközpont Közvállalat vízimentője: „Mindenféleképp óvnunk kell magunkat a naptól, nem kéne egész idő alatt a napon lennünk. Van itt természetes hűvös és napernyők a kávézókban, tehát félre kéne húzódnunk. Ami az alkoholt illeti, nem ajánlott, de az embereknek mi ezt nem tilthatjuk meg.”

A Vojvodina Sport- és Üzletközpont szabadtéri medencéi 10-től 19 óráig vannak nyitva. Egész idényre szóló jegyet felnőtteknek 8500, gyerekeknek pedig 6500 dinárért lehet váltani.

Újvidék
strand
fürdő
medence

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.