Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Holnaptól nyári gumikkal közlekedhetünk

2023.03.31
07:50
Forrás
Pannon RTV
Szerbiában a személygépkocsikon a téli gumik használata november 1-jétől április 1-jéig kötelező, azután pedig biztonsági szempontból ajánlatos elővenni a nyári gumikat.

Szerbiában a személygépkocsikon a téli gumik használata november 1-jétől április 1-jéig kötelező, azután pedig biztonsági szempontból ajánlatos elővenni a nyári gumikat. A gépjárművezetőket nem kötelezi a törvény a téli gumi lecserélésére, elmulasztásáért nem jár büntetés, de az illetékesek arra figyelmeztetik a gépjárművezetőket, hogy nyári körülmények között téli abroncsot használni legalább annyira rossz döntés, mint télen nyárival közlekedni. A téli gumik alacsony hőmérsékletre lettek tervezve. Összetételük túl puhává és rugalmassá válik a nyári körülmények között, aminek hatására az abroncs eldeformálódhat és tapadását veszítheti – főként fékezéskor vagy kanyarodáskor. Egy szó, mint száz, ha tehetjük, cseréljük le abroncsainkat nyári kiadásra!

nyári gumi
téli abroncs
téli gumi

Most

08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű