Ugrás a tartalomra
Pixabay/GeorgSchober/Illusztráció

Horvátország és Olaszország várja a nyaralni vágyókat

2021.04.11
07:55
Forrás
Világgazdaság
Szakértők szerint Franciaország, Görögország és Spanyolország még nem lesz teljesen szabad a látogatók számára.

Horvátország megnyitotta kapuit az uniós tagállamokból érkező turisták előtt, így idén nyáron tengerpartja a legnépszerűbb turistacélpontok egyike lehet. A beutazás negatív koronavírusteszt-eredménnyel vagy oltási igazolással is lehetséges lesz.

A horvátok sziklás szigeteikkel és mélykék tengerükkel járják a nyaralókat, de a Telegraph ajánlása szerint egy hegymászó vagy kerékpártúra is kiváló kikapcsolódás lehet.

Az is jó hír, hogy Horvátországban jól haladnak az oltási programmal. A tervek szerint június végéig beolthatják a felnőtt lakosságnak a felét – mondta Vili Beroš horvát egészségügyi miniszter azután, hogy Zágráb szolidaritási alapon további 747 459 dózist kapott a Pfizer/BioNTech vakcinájából.

Pixabay/alfcermed

Már más európai államok is elkezdtek készülődni az újranyitásra, Olaszországban például szombaton jelentette be Mario Draghi, hogy június 2-án, a köztársaság napján szeretnék megnyitni a turizmusukat.

Az angol szigetországban is elkezdhették már tervezni a nyaralásaikat a polgárok, köszönhetően többek között a nemzetközi viszonylatokban is kiugróan jól teljesítő oltási programjuknak.

A The Times azonban úgy látja, hogy a nemzetközi utazások kérdése sok helyen továbbra sem egyértelmű. Szerintük a nyáron például Franciaország, Görögország és Spanyolország még nem lesz teljesen szabad a látogatók számára. Több tagállam esetében pedig csak a szeptemberi nyitás van kilátásban.

nyaralás
Horvátország
Olaszország
turista
koronavírus

Most

14:31, Frissítve: 14:37

Megszépült Felsőhegy játszótere

A Felsőhegyi Önkéntes Központ aktivistái felújították a falu játszóterét és annak környékét, így megszépítve és biztonságosabbá téve azt a legkisebbeknek.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.