Ugrás a tartalomra
Illusztráció (Pannon RTV/Hoffmann Artúr)

Hova érdemes az idén utazni?

2020-05-28
09:00
2020-05-28
18:24
Forrás
Pannon RTV
A megszokottnál jóval később, de néhány héten belül elkezdődik a nyári idény a tengerpartokon.

A nyár közeledtével sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon mehetünk-e majd nyaralni? A koronavírus járvány miatt az elmúlt hetekben többször változott a helyzet. A szerbiai állampolgárok leginkább Görögországba, Montenegróba, Horvátországba, Törökországba és Egyiptomba utaznak a nyár folyamán. A görög nyaralóhelyeken július elsején kezdődik a főszezon - nyilatkozta a Pannon Televízió Közügyek című műsorában Aleksandar Seničić, az Utazási Irodák Szerbiai Szövetségének igazgatója. A rendkívüli helyzet alkalmával akadtak olyanok, akik már korábban lefoglalták a nyaralást, viszont most nem szeretnének útra kelni. A szerb kormány döntése értelmében ők csereutalványokat kapnak a már befizetett összeg értékében, amelyet idén vagy a jövő évben használhatnak fel. Pénzvisszatérítésre 2022. január elsejétől lesz lehetőség. De, hogy mi a helyzet az utasbiztosítással és ki fedezi az orvosi költségeket az illetékes erről is beszélt

Aleksandar Seničić, igazgató, Utazási Irodák Szerbiai Szövetsége (YUTA): „Fontos tisztázni, hogy a költségek legnagyobb részét mindaddig, amíg meg nem állapítják, hogy valaki beteg, tehát a diagnózisig, az összes biztosítótársaság fedezi. Ez a beteg teljes ellátását jelenti, és ha az orvosok észreveszik, hogy olyan tünetei vannak, amelyek koronavírus-tesztelésre adnak okot, akkor a tesztelést is fedezi a biztosítótársaság, mindaddig, amíg minden kétséget kizáróan meg nem állapítják, hogy az utas koronavírussal fertőzött. Abban a pillanatban a szerb állampolgárok kötelesek úgy viselkedni, ahogy a külföldiek Szerbiában, tehát azokkal az előírásokkal összhangban, amelyeket az adott országban alkalmaznak.”

utazás
YUTA
nyaralás

Most

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.