Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Hóval jön a lehűlés a hétvégén

2018-01-13
13:45
2018-01-13
17:59
Forrás
Pannon RTV
Szerbia északi részét kivéve havazás várható az országban holnap. Emiatt Szerbia jelentős részén sárga riasztás adtak ki - jelenti a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.

 Az elmúlt időszakban napsütéses időben volt részünk, a hét utolsó napjaihoz érve azonban már az esernyőket is elő kellett venni. Az elkövetkező napokban sem kell a tavaszias időjárás visszatérésére számítani. Marad a borús, felhős égbolt, időnként esővel, helyenként havas esővel.

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet adatai szerint vasárnap Palics környékén a nappali maximum hőmérséklet a 4 Celsius-fokot éri el, míg hétfőn már csak 1 fokot mutat majd a hőmérő higanyszála.

Sokan örültek az eddigi kellemes téli hónapoknak, azonban vannak, akik hiányolják a hideget.
Fodor Zoltán: „Nem vagyok hozzászokva ehhez az enyhe télhez. Eddig a nagy telek híve voltam, most már azért nem ártana egy kis hidegebb tél, egy kis hó.

Marija Jovović: „Nem jó, mert nem most van az ideje, hogy szép idő legyen, jobb, amikor hideg van. Tél van és betegek vagyunk, ilyen időben a krónikus betegek, de még az egészséges emberek is rosszul érzik magukat.”

A hét második felében kissé melegebb lesz, de 10 fok alatt marad a hőmérséklet. Az éjszakák fagypont alatt mozognak majd - jelzik a meteorológusok. Havazás vidékünkön ugyan várható, azonban nem nagy mértékben.

Branko Bijelić, meteorológus, Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet: „Nincs jele annak, hogy most, tehát február negyedikéig meg lennének a feltételek intenzívebb áttörésekre, amik a hőmérséklet esését és fél vagy egyméteres hótakaró kialakulását eredményeznék.”

A fokozatosan csökkenő hőmérséklet mellett kerengési panaszok léphetnek fel, vérnyomás-ingadozás alakulhat ki. Továbbá vezessenek óvatosan. Az időjárási viszonyoknak megfelelően senki se felejtse el a téli felszerelés használatát.

 

időjárás

Most

20:54

Borús napok jönnek

Vasárnap borult lesz az ég, Szabadka területén havas eső is előfordulhat. A hőmérséklet csökken, a legmelegebb órákban 3 Celsius-fok, éjszaka pedig fagypont körüli hőmérséklet lesz.
20:12

Fegyvert foglalt le a koszovói rendőrség

Két pisztolyt, lőszert és két kést foglalt le a koszovói rendőrség egy Gračanica melletti faluban hat albán nemzetiségű személytől. Az előállítottaktól pénteken két fémrudat is elkoboztak.
20:00, Frissítve: 20:10

A perui tengerparton tartott misét Ferenc pápa

Peru északi részén, Trujillo tengerpartján tartott misét Ferenc pápa szombaton, és azzal vigasztalta a tavalyi áradásokban földönfutóvá vált lakosságot, hogy együtt az élet minden viharát túlélhetik.
19:42, Frissítve: 23:20

Véget ért a 40. Dakar-rali

Az autósoknál a spanyol Carlos Sainz, a motorosoknál az osztrák Matthias Walkner bizonyult a legjobbnak. Gyenes Emánuel a 23. lett, Saghmeister Gábor a 79. helyen fejezte be a túrát.

Népszerű