Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Hóval jön a lehűlés a hétvégén

2018-01-13
13:45
2018-01-13
17:59
Forrás
Pannon RTV
Szerbia északi részét kivéve havazás várható az országban holnap. Emiatt Szerbia jelentős részén sárga riasztás adtak ki - jelenti a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.

 Az elmúlt időszakban napsütéses időben volt részünk, a hét utolsó napjaihoz érve azonban már az esernyőket is elő kellett venni. Az elkövetkező napokban sem kell a tavaszias időjárás visszatérésére számítani. Marad a borús, felhős égbolt, időnként esővel, helyenként havas esővel.

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet adatai szerint vasárnap Palics környékén a nappali maximum hőmérséklet a 4 Celsius-fokot éri el, míg hétfőn már csak 1 fokot mutat majd a hőmérő higanyszála.

Sokan örültek az eddigi kellemes téli hónapoknak, azonban vannak, akik hiányolják a hideget.
Fodor Zoltán: „Nem vagyok hozzászokva ehhez az enyhe télhez. Eddig a nagy telek híve voltam, most már azért nem ártana egy kis hidegebb tél, egy kis hó.

Marija Jovović: „Nem jó, mert nem most van az ideje, hogy szép idő legyen, jobb, amikor hideg van. Tél van és betegek vagyunk, ilyen időben a krónikus betegek, de még az egészséges emberek is rosszul érzik magukat.”

A hét második felében kissé melegebb lesz, de 10 fok alatt marad a hőmérséklet. Az éjszakák fagypont alatt mozognak majd - jelzik a meteorológusok. Havazás vidékünkön ugyan várható, azonban nem nagy mértékben.

Branko Bijelić, meteorológus, Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet: „Nincs jele annak, hogy most, tehát február negyedikéig meg lennének a feltételek intenzívebb áttörésekre, amik a hőmérséklet esését és fél vagy egyméteres hótakaró kialakulását eredményeznék.”

A fokozatosan csökkenő hőmérséklet mellett kerengési panaszok léphetnek fel, vérnyomás-ingadozás alakulhat ki. Továbbá vezessenek óvatosan. Az időjárási viszonyoknak megfelelően senki se felejtse el a téli felszerelés használatát.

 

időjárás

Most

08:12, Frissítve: 09:23

A Biológia Éjszakája

A nyílt nap fő témája az érdekes tudományok megismertetése, a természet szépségének bemutatása és a környezetvédelem fontossága volt.
22:29, Frissítve: 07:09

Zomborban vendégszerepelt az Ötösfogat

A bezdáni, nemesmiliticsi, bácsgyulafalvi, csonoplyai és zombori amatőr egyesületek színjátszói, szavalói, énekesei és táncosai minden évben elkészítik saját műsorukat.
21:53, Frissítve: 22:01

Halálos tüntetés a Gázai-övezetben

Négy palesztint agyonlőttek, közel százat pedig megsebesítettek az izraeli katonák a Gázai övezet határánál sorozatban negyedik erőszakos tüntetéseken - írják a Jediót Ahronót újság honlapján.

Népszerű

Evelin kimondj az igent

A boldogító igen

Kimondta a boldogító igent Garai Róbertnek a Pannon RTV archiváló munkatársa, Horváth Evelin.