Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Hóval jön a lehűlés a hétvégén

2018-01-13
13:45
2018-01-13
17:59
Forrás
Pannon RTV
Szerbia északi részét kivéve havazás várható az országban holnap. Emiatt Szerbia jelentős részén sárga riasztás adtak ki - jelenti a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.

 Az elmúlt időszakban napsütéses időben volt részünk, a hét utolsó napjaihoz érve azonban már az esernyőket is elő kellett venni. Az elkövetkező napokban sem kell a tavaszias időjárás visszatérésére számítani. Marad a borús, felhős égbolt, időnként esővel, helyenként havas esővel.

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet adatai szerint vasárnap Palics környékén a nappali maximum hőmérséklet a 4 Celsius-fokot éri el, míg hétfőn már csak 1 fokot mutat majd a hőmérő higanyszála.

Sokan örültek az eddigi kellemes téli hónapoknak, azonban vannak, akik hiányolják a hideget.
Fodor Zoltán: „Nem vagyok hozzászokva ehhez az enyhe télhez. Eddig a nagy telek híve voltam, most már azért nem ártana egy kis hidegebb tél, egy kis hó.

Marija Jovović: „Nem jó, mert nem most van az ideje, hogy szép idő legyen, jobb, amikor hideg van. Tél van és betegek vagyunk, ilyen időben a krónikus betegek, de még az egészséges emberek is rosszul érzik magukat.”

A hét második felében kissé melegebb lesz, de 10 fok alatt marad a hőmérséklet. Az éjszakák fagypont alatt mozognak majd - jelzik a meteorológusok. Havazás vidékünkön ugyan várható, azonban nem nagy mértékben.

Branko Bijelić, meteorológus, Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet: „Nincs jele annak, hogy most, tehát február negyedikéig meg lennének a feltételek intenzívebb áttörésekre, amik a hőmérséklet esését és fél vagy egyméteres hótakaró kialakulását eredményeznék.”

A fokozatosan csökkenő hőmérséklet mellett kerengési panaszok léphetnek fel, vérnyomás-ingadozás alakulhat ki. Továbbá vezessenek óvatosan. Az időjárási viszonyoknak megfelelően senki se felejtse el a téli felszerelés használatát.

 

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:24, Frissítve: 18:31

Mindent a Batyuba!

Július utolsó hetében tartják Zentagunarason a legnagyobb délvidéki népművészeti tábort, a Batyu tábort. A programra idén is majd’ háromszáz fiatalt várnak.
15:22, Frissítve: 17:00

A Lány című film nyerte az Arany torony-díjat

Lukas Dhont belga rendező Lány című filmje érdemelte ki az Arany torony-díjat az Európai Filmek 25. Palicsi Fesztiválján. A filmkedvelők a tegnapi záróceremónia után még két alkotást nézhettek meg.
13:35, Frissítve: 15:32

Strandolás a Tisza-parton

A nyári melegben aligha találunk jobb kikapcsolódást, mint a strandolást. A magyarkanizsai Tisza-parton minden lehetőség adott, hogy kihasználjuk ezt.

Népszerű

vízben rekedt autó

Hatalmas felhőszakadás árasztotta el Szabadkát

Sok gondot okozott a heves eső Szabadkán csütörtök délután. Több út is járhatatlanná vált, mivel a csatornahálózat nem tudta elnyelni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot.

Eltűnt egy majom a Palicsi Állatkertből

Az állatnak még tegnap veszett nyoma, azóta pedig már a rendőrség is keresi. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a majom elszökött-e, vagy pedig valaki ellopta.
vihar

Ítéletidőre figyelmeztetnek Szerbiában

A Szerbia Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint az elkövetkező három napban az ítéletidő az ország egész területére kiterjedhet, de a legkritikusabb helyzet Nyugat-Szerbiában várható.

A boldogító igen

Ürményi Róbert, a Pannon RTV zentai stábjának munkatársa ma örök hűséget fogadott párjának, Szabó Rékának.