Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Paracki László

Húsvéti kézműves foglalkozások gyerekeknek

2022.04.08
15:13
2022.04.08
16:59
Forrás
Pannon RTV
Tizenöt éve szervez húsvéti műhelymunkát a verbászi alsós diákok számára a helybeli Szirmai Károly Művelődési Egyesület.

A gyerekekkel közösen a hét minden napján hagyományos húsvéti ünnepi díszeket, ajándéktárgyakat, képeslapokat és egyéb készítettek. Nem volt ez másképpen ma sem.

Paróczi Mária, a verbászi Szirmai Károly Művelődési Egyesület elnöke kiemelte: „A járvány miatt egy évünk kimaradt. Nagyon örülök annak, hogy az idén is elfogadták az iskolák a közreműködést. Egyetlen probléma, hogy kevés magyar ajkú gyermek van. Többségében szerb ajkú gyerekekkel foglalkozunk. Büszkék vagyunk arra, hogy  gyerekeket megismertetjük a szokásokkal.”

Verbász
húsvét
Paróczi Mária
Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.