Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

2019-04-25
10:33
2019-04-26
18:10
Forrás
Pannon RTV
A településen 26 nemzetiséget tartanak számon, ezért a szervezők arra is figyeltek, hogy a Gergely- és a Julián-naptár szerinti húsvéti ünnepet is érintse az esemény.

Már a délelőtti órákban sok érdeklődő érkezett a helyszínre. A vásáron a magánvállalkozók mellett civil szervezetek is voltak. Ezek közül az egyik a pancsovai Fél úton Egyesület, akik a szellemi fogyatékossággal élő személyeket karolják fel.

Lazar Sretenović, tag, Fél úton Egyesület, Pancsova: „Ezek a mi szakmai munkáink. Készítünk dekupázst, ékszereket, szövünk, sok mindent készítünk. A barátkozáson van a hangsúly.”

A pancsovai Josif Pančić Mezőgazdasági Szakközépiskola kertészet szakos tanulói és tanárai saját maguk termesztenek növényeket és azokból készítenek különféle alkotásokat. Ez alkalommal pedig a vásáron is kiállították a húsvéthoz kapcsolódó dekorációikat.

Jasmina Dimitrijević, tanár, Josif Pančić Mezőgazdasági Szakközépiskola, Pancsova: „Második napja vagyunk itt. Ez nagyon tetszik nekem. Valóban nagyon érdekes. A standok szépek. Nagyon gazdagok és fantáziadúsak.”

A húsvéti kirakodóvásárt idén második alkalommal szervezték meg. Az esemény kezdeményezője a felsővárosi Pančevke Nőegylet volt. Támogatást kaptak a pancsovai önkormányzattól és a pancsovai turisztikai szervezettől, ami sokban hozzájárult a rendezvény sikeréhez.

Snežana Marjanov, elnök, Pančevke Nőegylet, Pancsova: „Nagy a kereslet, mindenki elégedett. Itt mindenki számára van valami. Mindannyian különböző dolgokat csinálunk, és mindenki talál valamit magának.”

Az ünnepekre készülve a pancsovai sétatéren kiállított húsvéti díszekből, emléktárgyakból és süteményekből válogathattak az érdeklődők.

Pancsova
húsvét

Most

22:04, Frissítve: 22:09

Trump és Biden televíziós csatái

Dübörög az elnökválasztási kampány az Egyesült Államokban. Donald Trump republikánus párti jelölt, a jelenlegi elnök és Joe Biden, a demokraták jelöltje szállt ringbe a Fehér Házért.

Népszerű