Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Húsvéti tojásvadászat Felsőhegyen

2021.04.05
13:54
2021.04.05
18:00
Forrás
Pannon RTV
Húsvéti tojásvadászatot tartottak ma Felsőhegyen a gyerekeknek, akik a Művelődési Háznál lévő parkban mérték össze ügyességüket, játékos vetélkedőben vettek részt.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Hetedik alkalommal szervezték meg Felsőhegyen a tojásvadászat versenyt. Csaknem 50 gyerek vett részt az eseményen.

Pannon RTV/Apczi Jenő

A gyerekeknek elsőként a helyi parkban elrejtett tojásokat kellett megkeresniük, ezt követően füvet kellett szedniük. Aki a legtöbb tojást megtalálta és a legtöbb füvet szedte a nyuszinak, annak járt a pont.

Vörös Krisztián: „A Sasok nevű csapatban indultam. A tojáskeresésben másodikak lettünk, a fűszedésben pedig elsők.
- Tetszik ez a rendezvény?
- 2019-ben már voltam itt, akkor nagyon tetszett, 2020-ban a vírus miatt sajnos nem lehetett megtartani, most eljöttem és nagyon tetszik. Ha lesz megint, akkor újból eljövök.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Nagy Némedi Rita: „Nagyon érdekes játékok vannak itt.
- Hogyan sikerültek a versenyek?
- Nagyon jól sikerültek, a tojáskeresésben negyedikek lettünk, a fűszedésben pedig másodikak.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A húsvéti tojásvadászat évről évre több korosztályt vonz. A szervezők idén is úgy állították össze az ügyességi játékokat, hogy minden gyerek részt tudjon venni a feladatokban.

Ősz Szabó Norbert, a Felsőhegyi Önkéntes Központ elnöke: „A mai nap folyamán a fő programunk a húsvéti tojásvadászat volt, és ugye szép számban eljöttek az idén is a gyerekek, valamint fűszedés is volt, labdadobálás. Úgy gondoljuk, hogy nagyon szép, hogy ennyien idén is össze tudtak jönni.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A húsvéti tojásvadászatot a locsolkodás zárta. A fiúk locsolóversekkel köszöntötték a lányokat, majd illatos kölnivel locsolták meg őket.

Felsőhegy
tojásvadászat
húsvét
húsvéthétfő
Ősz Szabó Norbert
játék

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.