Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Húsvéti tojásvadászat Felsőhegyen

2021.04.05
13:54
2021.04.05
18:00
Forrás
Pannon RTV
Húsvéti tojásvadászatot tartottak ma Felsőhegyen a gyerekeknek, akik a Művelődési Háznál lévő parkban mérték össze ügyességüket, játékos vetélkedőben vettek részt.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Hetedik alkalommal szervezték meg Felsőhegyen a tojásvadászat versenyt. Csaknem 50 gyerek vett részt az eseményen.

Pannon RTV/Apczi Jenő

A gyerekeknek elsőként a helyi parkban elrejtett tojásokat kellett megkeresniük, ezt követően füvet kellett szedniük. Aki a legtöbb tojást megtalálta és a legtöbb füvet szedte a nyuszinak, annak járt a pont.

Vörös Krisztián: „A Sasok nevű csapatban indultam. A tojáskeresésben másodikak lettünk, a fűszedésben pedig elsők.
- Tetszik ez a rendezvény?
- 2019-ben már voltam itt, akkor nagyon tetszett, 2020-ban a vírus miatt sajnos nem lehetett megtartani, most eljöttem és nagyon tetszik. Ha lesz megint, akkor újból eljövök.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Nagy Némedi Rita: „Nagyon érdekes játékok vannak itt.
- Hogyan sikerültek a versenyek?
- Nagyon jól sikerültek, a tojáskeresésben negyedikek lettünk, a fűszedésben pedig másodikak.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A húsvéti tojásvadászat évről évre több korosztályt vonz. A szervezők idén is úgy állították össze az ügyességi játékokat, hogy minden gyerek részt tudjon venni a feladatokban.

Ősz Szabó Norbert, a Felsőhegyi Önkéntes Központ elnöke: „A mai nap folyamán a fő programunk a húsvéti tojásvadászat volt, és ugye szép számban eljöttek az idén is a gyerekek, valamint fűszedés is volt, labdadobálás. Úgy gondoljuk, hogy nagyon szép, hogy ennyien idén is össze tudtak jönni.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A húsvéti tojásvadászatot a locsolkodás zárta. A fiúk locsolóversekkel köszöntötték a lányokat, majd illatos kölnivel locsolták meg őket.

Felsőhegy
tojásvadászat
húsvét
húsvéthétfő
Ősz Szabó Norbert
játék

Most

19:30, Frissítve: 19:41

Újra járható az M5-ös autópálya Lajosmizsénél

Az autópályán, Lajosmizse közelében a forgalom ismét zavartalanul haladhat. Kora este 3 gépkocsi ütközött az M5-ös autópályán Lajosmizsénél, a Szeged felé vezető oldalon - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.
18:11, Frissítve: 18:48

Kisorsolták az első lakásokat a nyereményjátékon

Šabacra és Kruševacra került a Vedd el a számlát és nyerj! nevű nyereményjáték első két díja, legalább is itt kaptak számlát a vásárlásukról a beküldők. Egy másfél szobás és egy kétszobás belgrádi lakás jár a nyerteseknek.
17:07, Frissítve: 17:19

Petr Pavel nyerte a cseh elnökválasztást

Petr Pavel nyugalmazott tábornok nyerte a cseh államfőválasztást - derül ki a statisztikai hivatal által közzétett, a szavazókörzetek 98 százalékában leadott és összeszámlált szavazatok alapján.
16:02, Frissítve: 17:22

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.