Ugrás a tartalomra
Pixabay/PatoSan

Húszezerszer csípték meg és harminc méhet lenyelt - túlélte

2022.09.04
21:04
Forrás
hirado.hu
Túlnőtt ágakat nyesegetett, hirtelen félbevágta a kaptárt.

Azonnal mesterséges kómába helyezték azt a fiatal ohiói férfit, akit több mint húszezerszer csíptek meg a méhek egy támadás során. A 20 éves Austin Bellamy a kertjükben kertészkedett, amikor véletlenül felvágott egy méhkaptárt, és több ezer afrikai gyilkos méhet engedett szabadon, amelyek azonnal megtámadták – mondta az anyja, Shawna Carter. Hozzátette, „Úgy nézett ki, mintha egy fekete takaró lett volna a fején”.

Bellamy egy fán túlnőtt ágakat nyesegetett, miközben nagymamája, Phyllis Edwards és nagybátyja a földről figyelte. Ezután a fiú hirtelen félbevágta a kaptárt, amiből a feldühödött méhek mind kirepültek. A rovarok Bellamy nagybátyját is megtámadták, ezért ő sem tudott segíteni. A bajba jutott fiút csak a kiérkező tűzoltók tudták leszedni a fáról. Bellamyt ezután mentőhelikopterrel a Cincinnati Egyetem Orvosi Központjába szállították, míg nagybátyját egy közeli kórházba vitték. Bellamyt lélegeztetőgépre kapcsolták és mesterséges kómába helyezték.

Apja elmondta, hogy fiát több mint húszezer alkalommal csípték meg, és körülbelül harminc méhet nyelt le. Bellamy végül szerdán felébredt a kómából, de továbbra is kórházban ápolják. Az orvosok arra számítanak, hogy teljesen felépül.

méhek
méhtámadás

Most

Népszerű