Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Hűtőszekrény 4 millióért?!

2019-11-07
14:40
2020-04-24
15:44
Forrás
Pannon RTV
A belgrádi Nemzetközi Bútorkiállítás és -vásár jelentős kedvezményekkel várja a látogatókat vasárnapig, a sorozatgyártású termékek mellett egyedi bútorokat is vásárolhatnak az érdeklődők.

A minimalista stílustól az egészen elképesztően túldíszített bútorokig minden megtalálható a belgrádi vásár hat csarnokában.

4 millió 210 ezer dinár. Ennyibe kerül a képen látható hűtőszekrény. Persze ez nem egy egyszerű háztartási berendezés, hanem a Dolce&Gabbana divatcég és a Smeg háztartási berendezést készítő vállalattal közös projektje. A különleges hűtőszekrényt, amelyen Szent György és a sárkány látható, Gianfranco Fiore tervezte. S míg kívülről ez egy műremeknek néz ki, belülről egy egyszerű hűtőszekrényről van szó.

A két cég közös sorozata 100 egyedi, kézzel festett darabból áll, mindegyiket egy-egy ismert tervező álmodta meg.

Jelena Kalanj, értékesítő, Smeg: „A Smeg teljes sorozatát a szicíliai motívumok inspirálták. Látni fogják, hogy néhány motívumon az Etna vulkán látható, de lényegében ezek mind középkori motívumok.”

A Szent Györgyöt ábrázoló hűtő a belgrádi bútorkiállítás legdrágább darabja. A gyártó azonban azokra is gondolt, akik szeretik ugyan a dizájner bútorokat, de mégsem költenék egy lakás vagy egy kisebb ház árát egyetlen hűtőszekrényre. A Dolce&Gabbana tervezőinek közreműködésével ezért a Smeg létrehozta az Isteni konyha nevű sorozatot, amely páratlanul színes elemeivel minden lakást művészi térré tud alakítani. A tervezők kétféle szicíliai mintával díszítették fel a háztartási eszközöket, az egyik, a sárga, amelyen almák, körték és cseresznyék láthatók, a másik pedig a kék és fehér majolika.

Pavel Frankov, közép- és kelet-európai értékesítési vezető, Smeg: „Miután a kézzel festett Dolce&Gabbana hűtőket megalkotta - amelyek művészi alkotások, festmények lényegében -, és a projekt sikeresnek bizonyult, a cég úgy gondolta, hogy jó lenne, ha megalkotna egy megfizethetőbb hűtőszekrényt is a - mondjuk úgy - szélesebb közönség számára. Itt látható az Isteni konyha sorozat hűtőszekrénye, és ugyanebben a dizájnban készült el a tűzhely és a páraelszívó, hogy bemutassa a mediterrán stílust, a mediterrán konyhát.”

Az 57. belgrádi Nemzetközi Bútorkiállításon és vásáron egyébként 38 ország több mint 500 kiállítója vesz részt, a bútorokat pedig nemcsak csillagászati áron lehet megvásárolni, a kiállítók átlagosan 20-30 százalékos kedvezményekkel várják vasárnapig a látogatókat, de olyan stand is van, ahol a bolti árnál akár 70 százalékkal olcsóbban is vásárolhatunk.

bútor
Belgrád
kiállítás

Most

20:17, Frissítve: 20:27

6:1-re nyert a topolyai TSC

A Szerbiai Szuperliga 27. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén 6:1-re nyert a topolyai TSC a Javor ellen.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.