Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Hűvösbe, vízbe menekülnek az állatkert lakói

2022.07.18
16:50
2022.07.18
21:20
Forrás
Pannon RTV
A hőség nemcsak minket, de a Palicsi Állatkert lakóit is megviseli. Ők a hűvösbe húzódva vagy vízközelben vészelik át a forróságot.

A látogatók előtt ezen a héten a kalandpark zárva van, de addig is megtekinthető az egy hónapos amerikai bölény vagy a kis láma.

Pannon RTV/Huszár Dániel

A nyári melegben hétfőn délután is sokan látogattak ki a Palicsi Állatkertbe. Amikor stábunk a helyszínre érkezett, az állatok leginkább délutáni sziesztájukat töltötték, többen az árnyékban hűsöltek. Valek Norbert párjával érkezett a Palicsi Állatkertbe: Ez egy nagyon jó randi lehetőség nekem meg a páromnak, mert először vagyok Palicson. Nagyon tetszik az egész turisztikai központ. Igazából a kikapcsolódás miatt vagyunk itt, nagyon jó érzem magam és nagyon jó az idő is.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Visnyei Lilla hat éve él Angliában. Elmondta, több állatkertben is járt már, de számára akkor is a palicsi a legszebb: Mindkettőnek megvan a maga szépsége. Én azt vettem észre, hogy Angliában kevesebb állatot láttam igazából. Itt valahogy úgy van megoldva, hogy jobban szem előtt vannak.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Minden nap reggel kilenctől este nyolc óráig tart nyitva a Palicsi Állatkert. Az új jövevények között van egy amerikai kis bölény is, aki mindössze egy hónapos. De rajta kívül egy kis láma is beköltözött az állatkertbe.

Sonja Mandić, igazgató, állatkert, Palics:
A nyár végéig minden hétvégén állatetető-programot tartunk. Ezt már megszokták a látogatók hétvégente. Az időpontok pedig az állatkert pénztárában és a honlapon is fel vannak tüntetve.

Az egyéni belépő ára 300 dinár, a családi jegy pedig 800 dinár. 200 dinárért a nyugdíjasok és a tizenöt év alatti gyermekek járhatják be az állatkertet.

Palicsi Állatkert
bölény
láma
hattyú
strucc
oroszlán
teve
bivaly

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 15:42

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.