Ugrás a tartalomra

Idén hatodik alkalommal szervezik meg a Vajdasági Vágtát

2018-04-13
11:30
2018-04-13
19:45
Forrás
Pannon RTV
A budapesti Nemzeti Vágta vajdasági előfutamát május 19-én rendezik meg Zobnaticán.

Tavaly Nagy Arnold nyerte a Vajdasági Vágtát, aki Temerin színeiben indult és Budapesten a Nemzeti Vágtán döntőbe jutott.

Eddig húsz lovas és négy kishuszár jelentkezett a Vajdasági Vágtára. A rendezvény bő egy hónap múlva lesz, további lovasok jelentkezésére számítanak a szervezők. A Vajdasági Magyar Szövetség, a Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány, a Budapesti Lovas-Show Kft., a zobnaticai ménesbirtok és Topolya község közös munkájának köszönhetően lesz idén is Vajdasági Vágta.

Bunford Tivadar, igazgató, Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány: „Én úgy gondolom, hogy ezzel az összefogással eleget tudunk tenni annak az ígéretnek, amit hat éve tettünk meg, hogy valódi hagyományt fogunk teremteni a Vajdasági Vágtából és, hogy egyre jobb eredményeket fogunk elérni. Ezt már tavaly is sikerült elérni azzal, hogy döntős lova volt a Vajdaságnak és bízom benne, hogy ezen az úton haladva egyre jobb lovakkal fogunk itt versenyezni Zobnaticán és, hogy egy szép napon az első helyet is meg fogjuk tudni célozni Budapesten a Hősök Terén.”

Kislinder Gábor, Topolya polgármestere közösségépítő eseménynek tartja a Vágtát. „Itt családi rendezvényről lévén szó, közösségi rendezvényről és ez nem csak Topolya községet érinti, azt gondolom, hogy a szélesebb Vajdaságot is. Ez egy olyan manifesztáció, amiből kevés van.”

Novak Bojanić, a zobnaticai ménesbirtok vezetője elmondta, örül, hogy ismét fogadhatják a vajdasági lovasokat. „Remélem, hogy ez a rendezvény még sikeresebb lesz, mint ahogy a korábbi években volt és, hogy egy minőségi esemény lesz, amely majd nagyszámú ember napját fogja teljessé tenni.”

A Vajdasági Vágtát idén május 19-én szervezik meg a zobnaticai lóversenypályán. Most is számos kísérőrendezvény, gazdag gasztronómiai kínálat és kézművesutca is várja majd a lovassport szerelmeseit.

Vajdasági Vágta

Most

00:58

Tanügyesek tüntettek Belgrádban

A Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezeti Uniója szerdán tüntetést szervezett Belgrádban a kormány épülete előtt és egyedi fizetési osztályok bevezetését követelte az egész közigazgatásban.
00:03, Frissítve: 00:21

Münchenben nyert a Real Madrid

A címvédő Real Madrid 2-1-re nyert a Bayern München otthonában szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, ezzel nagy lépést tett a sorozatban harmadik fináléja felé.
21:14, Frissítve: 21:58

Hajnali Fülek

A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora május első hetében a történelmi Nógrád megye északi részén fekvő Füleket mutatja be felvidéki falusi vonósbandák felvételeivel.
17:59, Frissítve: 20:28

Vučić Tuskkal tárgyalt Belgrádban

Szerbia eurointegrációjáról tárgyalt a szerb államfő és az Európiai Tanács elnöke. Vučić a találkozó után azt mondta, bemutatta mindazt, amit Szerbia tett a brüsszeli megállapodás végrehajtásáért.

Népszerű

Evelin kimondj az igent

A boldogító igen

Kimondta a boldogító igent Garai Róbertnek a Pannon RTV archiváló munkatársa, Horváth Evelin.