Ugrás a tartalomra

Idén hatodik alkalommal szervezik meg a Vajdasági Vágtát

2018-04-13
11:30
2018-04-13
19:45
Forrás
Pannon RTV
A budapesti Nemzeti Vágta vajdasági előfutamát május 19-én rendezik meg Zobnaticán.

Tavaly Nagy Arnold nyerte a Vajdasági Vágtát, aki Temerin színeiben indult és Budapesten a Nemzeti Vágtán döntőbe jutott.

Eddig húsz lovas és négy kishuszár jelentkezett a Vajdasági Vágtára. A rendezvény bő egy hónap múlva lesz, további lovasok jelentkezésére számítanak a szervezők. A Vajdasági Magyar Szövetség, a Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány, a Budapesti Lovas-Show Kft., a zobnaticai ménesbirtok és Topolya község közös munkájának köszönhetően lesz idén is Vajdasági Vágta.

Bunford Tivadar, igazgató, Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány: „Én úgy gondolom, hogy ezzel az összefogással eleget tudunk tenni annak az ígéretnek, amit hat éve tettünk meg, hogy valódi hagyományt fogunk teremteni a Vajdasági Vágtából és, hogy egyre jobb eredményeket fogunk elérni. Ezt már tavaly is sikerült elérni azzal, hogy döntős lova volt a Vajdaságnak és bízom benne, hogy ezen az úton haladva egyre jobb lovakkal fogunk itt versenyezni Zobnaticán és, hogy egy szép napon az első helyet is meg fogjuk tudni célozni Budapesten a Hősök Terén.”

Kislinder Gábor, Topolya polgármestere közösségépítő eseménynek tartja a Vágtát. „Itt családi rendezvényről lévén szó, közösségi rendezvényről és ez nem csak Topolya községet érinti, azt gondolom, hogy a szélesebb Vajdaságot is. Ez egy olyan manifesztáció, amiből kevés van.”

Novak Bojanić, a zobnaticai ménesbirtok vezetője elmondta, örül, hogy ismét fogadhatják a vajdasági lovasokat. „Remélem, hogy ez a rendezvény még sikeresebb lesz, mint ahogy a korábbi években volt és, hogy egy minőségi esemény lesz, amely majd nagyszámú ember napját fogja teljessé tenni.”

A Vajdasági Vágtát idén május 19-én szervezik meg a zobnaticai lóversenypályán. Most is számos kísérőrendezvény, gazdag gasztronómiai kínálat és kézművesutca is várja majd a lovassport szerelmeseit.

Vajdasági Vágta

Most

16:40

Enyhül az idő Vajdaságban

A viharos hétvége után ezen a héten már kissé enyhébb időjárásra számíthatunk Szerbiában, főként pedig Vajdaságban. Holnaptól már melegebb időnk lesz a meteorológusok szerint.
14:52

Jókor találkozik a szerb és magyar válogatott

Märcz Tamás szerint a jövő szempontjából jókor találkozik a magyar férfi vízilabda-válogatott a címvédő és olimpiai bajnok szerbekkel a Barcelonában zajló Európa-bajnokság keddi negyeddöntőjében.

Népszerű

vízben rekedt autó

Hatalmas felhőszakadás árasztotta el Szabadkát

Sok gondot okozott a heves eső Szabadkán csütörtök délután. Több út is járhatatlanná vált, mivel a csatornahálózat nem tudta elnyelni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot.

Eltűnt egy majom a Palicsi Állatkertből

Az állatnak még tegnap veszett nyoma, azóta pedig már a rendőrség is keresi. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a majom elszökött-e, vagy pedig valaki ellopta.
vihar

Ítéletidőre figyelmeztetnek Szerbiában

A Szerbia Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint az elkövetkező három napban az ítéletidő az ország egész területére kiterjedhet, de a legkritikusabb helyzet Nyugat-Szerbiában várható.

A boldogító igen

Ürményi Róbert, a Pannon RTV zentai stábjának munkatársa ma örök hűséget fogadott párjának, Szabó Rékának.