Ugrás a tartalomra

Idén hatodik alkalommal szervezik meg a Vajdasági Vágtát

2018-04-13
11:30
2018-04-13
19:45
Forrás
Pannon RTV
A budapesti Nemzeti Vágta vajdasági előfutamát május 19-én rendezik meg Zobnaticán.

Tavaly Nagy Arnold nyerte a Vajdasági Vágtát, aki Temerin színeiben indult és Budapesten a Nemzeti Vágtán döntőbe jutott.

Eddig húsz lovas és négy kishuszár jelentkezett a Vajdasági Vágtára. A rendezvény bő egy hónap múlva lesz, további lovasok jelentkezésére számítanak a szervezők. A Vajdasági Magyar Szövetség, a Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány, a Budapesti Lovas-Show Kft., a zobnaticai ménesbirtok és Topolya község közös munkájának köszönhetően lesz idén is Vajdasági Vágta.

Bunford Tivadar, igazgató, Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány: „Én úgy gondolom, hogy ezzel az összefogással eleget tudunk tenni annak az ígéretnek, amit hat éve tettünk meg, hogy valódi hagyományt fogunk teremteni a Vajdasági Vágtából és, hogy egyre jobb eredményeket fogunk elérni. Ezt már tavaly is sikerült elérni azzal, hogy döntős lova volt a Vajdaságnak és bízom benne, hogy ezen az úton haladva egyre jobb lovakkal fogunk itt versenyezni Zobnaticán és, hogy egy szép napon az első helyet is meg fogjuk tudni célozni Budapesten a Hősök Terén.”

Kislinder Gábor, Topolya polgármestere közösségépítő eseménynek tartja a Vágtát. „Itt családi rendezvényről lévén szó, közösségi rendezvényről és ez nem csak Topolya községet érinti, azt gondolom, hogy a szélesebb Vajdaságot is. Ez egy olyan manifesztáció, amiből kevés van.”

Novak Bojanić, a zobnaticai ménesbirtok vezetője elmondta, örül, hogy ismét fogadhatják a vajdasági lovasokat. „Remélem, hogy ez a rendezvény még sikeresebb lesz, mint ahogy a korábbi években volt és, hogy egy minőségi esemény lesz, amely majd nagyszámú ember napját fogja teljessé tenni.”

A Vajdasági Vágtát idén május 19-én szervezik meg a zobnaticai lóversenypályán. Most is számos kísérőrendezvény, gazdag gasztronómiai kínálat és kézművesutca is várja majd a lovassport szerelmeseit.

Vajdasági Vágta

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:13

Bányászat a Holdon

Az Európai Űrügynökség (ESA) a jövőben a Holdon szeretne bányászatot folytatni, akár már 2025-től - olvasható a CNN-en.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.