Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Idén a jegenyefenyő a legkelendőbb

2019-12-16
13:51
2020-02-24
16:51
Forrás
Pannon RTV
Bő egy hét múlva karácsony. Sokan ebben az időszakban vásárolják meg az ünnep egyik központi elemét, a fenyőfát.

A magyarkanizsai piacon már bőséges a választék. Az árusok szerint a vásárlók körében a legkelendőbb a jegenyefenyő, amelynek ára ezer dinártól indul. A magyarkanizsaiak már beszerezhetik a karácsony egyik fontos kellékét. Manapság sokan műfenyőt állítanak fel az ünnepekre otthonukba, de sokan még mindig az élő, illatos fenyő mellett voksolnak. A környezettudatosság miatt egyre elterjedtebb ugyanakkor a töves fenyő vásárlása. Csendir Viktor:Én minden évben általában töves fenyőt igyekszek választani, szeretem, ha a kertben vannak fenyők, a karácsony végeztével ki szoktam ültetni. Azonban megtelt a kert idén, úgy hogy most már nem töves fenyőt fogok venni. Néztem az árakat is, most még úgy látom, hogy az első nap drágábbak, majd igyekszek a karácsony utolsó napjai előtt fát venni, akkor már egy kicsit olcsóbb lesz.
Ladányi Erzsébet: Műfenyőnk van és akkor azt szoktam minden évben feldíszíteni és az van, de viszek élő fenyőt is, hogy azért legyen egy kis fenyő illat a karácsonyba, hogy a szobákat ellepje.

Pannon RTV

A helyi piacra a Golija-hegyről és Zlatiborról érkeznek a fenyők. A vásárlók az északi, a luc és az ezüstfenyők között válogathatnak. Az árusok szerint a vágott fenyők közül a legkelendőbb és a legtartósabb a jegenyefenyő. Branko Zarija, árus: Minden a nagyságától függ, 1000 dinártól egészen 5000 dinárig, ezek a nagyok. Hotelekbe, templomokba valók is vannak 3-4 méteresek, azok egy kicsit drágábbak.
A vágott fenyőkön kívül töves fenyőket is vásárolhatnak az érdeklődők, a földlabdás fenyők ára fajtától függően széles skálán mozog, méterenként 1000 dinártól egészen 4000 dinárig.

fenyő
karácsony
Magyarkanizsa

Most

14:16

Izrael a bizonyíték, hogy a vakcina működik

Jelenleg Izrael a világelső a beadott oltások számát tekintve. Az izraeli egészségügyi minisztérium szerint péntekig közel 2,5 millió ember kapta meg a két adag közül az elsőt, és 900 ezren már a második oltóadagot is megkapták.
13:41

Az ájtatos manó agresszívabb, mint gondoltuk

A női imádkozó sáskák híresek arról, sokszor megeszik párjukat, miután párosodtak vele. A kutatók azonban nemrégiben kiderítették, hogy a hímek nem mindig játszanak alárendelt szerepet ezen rovarok találkozásakor.
12:54, Frissítve: 13:00

Egyenruháknak örülhettek a törökfalui kis tűzoltók

Az adai Duga civil szervezet több éve végzi segítő munkáját a községben. A németországi Csilla von Boeselager Alapítvány képviseletében most a Törökfalui Önkéntes Tűzoltó Testület fiataljait örvendeztették meg egyenruhákkal.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.