Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Idén a jegenyefenyő a legkelendőbb

2019-12-16
13:51
2019-12-16
17:22
Forrás
Pannon RTV
Bő egy hét múlva karácsony. Sokan ebben az időszakban vásárolják meg az ünnep egyik központi elemét, a fenyőfát.

A magyarkanizsai piacon már bőséges a választék. Az árusok szerint a vásárlók körében a legkelendőbb a jegenyefenyő, amelynek ára ezer dinártól indul. A magyarkanizsaiak már beszerezhetik a karácsony egyik fontos kellékét. Manapság sokan műfenyőt állítanak fel az ünnepekre otthonukba, de sokan még mindig az élő, illatos fenyő mellett voksolnak. A környezettudatosság miatt egyre elterjedtebb ugyanakkor a töves fenyő vásárlása. Csendir Viktor:Én minden évben általában töves fenyőt igyekszek választani, szeretem, ha a kertben vannak fenyők, a karácsony végeztével ki szoktam ültetni. Azonban megtelt a kert idén, úgy hogy most már nem töves fenyőt fogok venni. Néztem az árakat is, most még úgy látom, hogy az első nap drágábbak, majd igyekszek a karácsony utolsó napjai előtt fát venni, akkor már egy kicsit olcsóbb lesz.
Ladányi Erzsébet: Műfenyőnk van és akkor azt szoktam minden évben feldíszíteni és az van, de viszek élő fenyőt is, hogy azért legyen egy kis fenyő illat a karácsonyba, hogy a szobákat ellepje.

A helyi piacra a Golija-hegyről és Zlatiborról érkeznek a fenyők. A vásárlók az északi, a luc és az ezüstfenyők között válogathatnak. Az árusok szerint a vágott fenyők közül a legkelendőbb és a legtartósabb a jegenyefenyő. Branko Zarija, árus: Minden a nagyságától függ, 1000 dinártól egészen 5000 dinárig, ezek a nagyok. Hotelekbe, templomokba valók is vannak 3-4 méteresek, azok egy kicsit drágábbak.
A vágott fenyőkön kívül töves fenyőket is vásárolhatnak az érdeklődők, a földlabdás fenyők ára fajtától függően széles skálán mozog, méterenként 1000 dinártól egészen 4000 dinárig.

fenyő
jegenyefeny
karácsony
Magyarkanizsa

Most

21:24, Frissítve: 21:59

Harry és Meghan lemondott királyi titulusáról

Lemondott királyi titulusáról Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő és a továbbiakban egyikük sem lát el hivatalos feladatokat a brit királyi családban - közölte szombat este a Buckingham-palota.
18:51, Frissítve: 18:56

Felkészülési mérkőzést játszott a TSC

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a tavaszi folytatásra a topolyai TSC labdarúgó csapata. Szabó Zoltán együttese a szomszédos, szabadkai Spartacus együttesével 1:1-es döntetlent játszott.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.