Ugrás a tartalomra
Pixabay/Free-Photos

Idén már a határon túlról is indulnak vándortáborok

2022.01.25
15:09
2022.01.25
15:15
Forrás
Közlemény
Idén már a határon túlról is indulnak vándortáborok, amelyek 36 útvonalon és majdnem 900 turnusban várják a táborozókat - közölte az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda.

Hangsúlyozták, hogy az idén minden eddiginél több, megközelítőleg 20 ezer gyermek táborozhat majd az államilag támogatott vándortáborokban. A Vándortábor program részeként felsőtagozatos és középiskolás diákok fedezhetik fel az aktív kikapcsolódás örömét és Magyarország szépségeit.

A táborokban eddig több mint 40 ezer diák és majdnem 3 ezer pedagógus vehetett részt. Idén a vándortáborozók 90 százalékos kedvezményt kapnak azokon a vasúti járatokon, amelyek a táborral kapcsolatos utazásokhoz szükségesek. Ezen felül a tavaly nagy sikert aratott Vándorviadalt idén is megrendezik; a selejtező márciusban kezdődik, a döntő versenyt pedig június 16. és 22. között tartják.

Az egyhetes táboron való részvétel összköltsége 36 ezer forint lesz, ebbe a melegétel és a szállások, programok költsége is beletartozik - jelezték. Úgy folytatták, az elmúlt évekhez hasonlóan azok a tanárok, akik vándortábort szerveznek, 100 ezer forintos javadalmazásban részesülnek. Bővebb információ a www.vandortabor.hu oldalon található.

vándortábor
határon túli
Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda

Most

21:20, Frissítve: 21:25

Bántalmazta lányát egy nő Pancsován

A dél-bánáti városban letartóztattak egy 32 éves nőt, mert a gyanú szerint erőszakosan bánt lányával, sértegette, gúnyolta, szidta, kezeit a babaetetőhöz kötözte és kidobta a teraszra.
19:59, Frissítve: 20:08

Vízválság

Az évtized végére 40%-kal több édesvízre lesz szükségünk, mint amennyi elérhető lesz - állítják a szakértők.
19:21, Frissítve: 19:38

Ketyeg az éghajlati időzített bomba

Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület kiadta legutóbbi jelentésének összefoglalóját, amelyben a tudósok rámutatnak, hogy nincs sok időnk az éghajlatváltozás elleni küzdelem megnyerésére, ezért a kibocsátások mielőbbi csökkentésére lenne szükség.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.