Ugrás a tartalomra
Pixabay/Free-Photos

Idén már a határon túlról is indulnak vándortáborok

2022.01.25
15:09
2022.01.25
15:15
Forrás
Közlemény
Idén már a határon túlról is indulnak vándortáborok, amelyek 36 útvonalon és majdnem 900 turnusban várják a táborozókat - közölte az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda.

Hangsúlyozták, hogy az idén minden eddiginél több, megközelítőleg 20 ezer gyermek táborozhat majd az államilag támogatott vándortáborokban. A Vándortábor program részeként felsőtagozatos és középiskolás diákok fedezhetik fel az aktív kikapcsolódás örömét és Magyarország szépségeit.

A táborokban eddig több mint 40 ezer diák és majdnem 3 ezer pedagógus vehetett részt. Idén a vándortáborozók 90 százalékos kedvezményt kapnak azokon a vasúti járatokon, amelyek a táborral kapcsolatos utazásokhoz szükségesek. Ezen felül a tavaly nagy sikert aratott Vándorviadalt idén is megrendezik; a selejtező márciusban kezdődik, a döntő versenyt pedig június 16. és 22. között tartják.

Az egyhetes táboron való részvétel összköltsége 36 ezer forint lesz, ebbe a melegétel és a szállások, programok költsége is beletartozik - jelezték. Úgy folytatták, az elmúlt évekhez hasonlóan azok a tanárok, akik vándortábort szerveznek, 100 ezer forintos javadalmazásban részesülnek. Bővebb információ a www.vandortabor.hu oldalon található.

vándortábor
határon túli
Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda

Most

17:07, Frissítve: 19:56

A boroké és a halaké volt a főszerep Horgoson

Minőségi borok, ízletes halételek várták a látogatókat szombat délután Horgoson. A Proleter Horgászegyesület halászléfőző versenyt szervezett, a Szent Orbán Borlovagrend pedig borkóstolással várta az ínyenceket.

Népszerű

Ítéletidő volt Vajdaságban tegnap este

Jég is esett több településen. Néhol annyira felgyülemlett az esővíz, hogy autóval is nehezen lehetett közlekedni. Az előrejelzések szerint a hétvégén is esős, felhős időjárás várható térségünkben.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.