Ugrás a tartalomra

Idén is megtartották a temerini babfőzőversenyt

2023.06.03
16:11
2023.06.03
17:35
Forrás
Pannon RTV
Jó hangulat és finom illat lengte be a temerini vásárteret, amely évek óta otthont ad az ország legnagyobb ilyen jellegű rendezvényének. A főzés mellett ügyességi játékok és koncertek várták a látogatókat.

165 csapat jelentkezett az idei temerini babfőzőversenyre. A szerbiai csapatok mellett Horvátországból, valamint Németországból is érkeztek versenyzők. Mindenki a saját receptjét hozta.

Verica Đurić: „Én saját receptem szerint főzöm, ahogyan édesanyámtól tanultam.”

Győri Jagity Henrietta: „Számos fűszert, és zöldségféléket, valamint szalonnát, kolbászt, sárgarépát.”

A babokat öttagú zsűri pontozta 3 szempont alapján. A kinézet, valamint a bab és a hús állaga mellett az íz a legfontosabb – mesélte Janko Pinćer, a zsűri elnöke.

„A legfontosabb a harmadik pont, az pedig az íz. Milyen ízű a bab, szóval, hogy ne legyen túl fűszeres, túl erős, vagy savanyú vagy túl sós. Hogy olyan bab legyen, amit minden korosztály tud fogyasztani, 2 éves kortól egészen 70 vagy akár 102 éves korig.”

A verseny mellett a szervezők a legkisebb korosztályról sem feledkeztek meg. A délelőtti órákban gyerekkoncerteken szórakozhattak a gyerekek.

Jovana Morača, megbízott igazgató, Községi Idegenforgalmi Szervezet, Temerin: „Ez a legnagyobb rendezvényünk, amit szervezünk és egyben a legnagyobb babfőzőverseny Szerbiában és a régióban. A versenyzők mellett sok látogatója is van a rendezvénynek, úgyhogy sokat jelent ez a település turizmusának.”

A szervezők jótékonykodnak is. Egy nagy üstben 200 kilogrammnyi babból, valamint 100-100 kilogrammnyi kolbászból és szalonnából készült a legnagyobb adag bableves, ebből a látogatók jelképes összegért vásárolhattak.

Mladen Zec, polgármester, Temerin: „Minden évben megszervezzük a legnagyobb ebédet. 3 ezer adagot osztunk szét. Ez egy jótékonysági ebéd, ahol a lakosok önkéntesen adományoznak, és ezzel az összeggel a szociális munkaközpont együttműködésével szegény sorsú gyermekeket segítünk.”

A csapatok a főzés mellett ügyességi játékokban is összemérhették tudásukat. A legjobbak értékes nyereményekben részesültek.

Temerin
Babfőző Verseny

Most

15:39, Frissítve: 16:05

Lóversenyt tartottak Zobnaticán

A versenyre az ország több pontjáról érkeztek résztvevők, de érdeklődők is. Hat galoppfutamon ötven ló és lovasa állt rajthoz. Az év harmadik lóversenyének legnagyobb nyereménye 1 millió 250 ezer dinár volt.
14:50, Frissítve: 16:08

Király Ilona asztalitenisz emléktorna Csókán

A versenyre Újvidékről és Magyarországról is érkeztek sportolók. Az esemény célja, hogy a sport szeretete és népszerűsítése mellett, méltó emléket állítsanak egy olyan nagyszerű sportolónak és edzőnek, mint Király Ilona-Piki volt.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.