Ugrás a tartalomra

Idén új helyszínen tartják a topolyai szármafesztivált

2017.10.25
20:20
Idén új helyszínen, a topolyai vásártéren tartják meg az ötödik szármafesztivált november 5-én. A jelentkezési határidő november 2. (csütörtök).

Idén új helyszínen, a topolyai vásártéren tartják meg az ötödik szármafesztivált az Origo Egyesület, a Gazdakör, a Topolyai Termelők Egyesülete, a Vállalkozók Általános Egyesülete és a Művelődési Ház közös szervezésében, a topolyai önkormányzat támogatásával. Az eseményre november 5-én kerül majd sor.

Különböző játékos vetélkedőkkel, versenyekkel és zenei programokkal várják a résztvevőket, de a fesztivál fő eseménye idén is a szármafőző-verseny lesz. Fellép a szabadkai Ravnica együttes és a Juhász zenekar Radovan Marićtyal.

A szervezők 5-10 fős csapatok jelentkezését várják, a benevezési díj 2500 dinár, amiért 2,5 kg darált húst, tüzelőanyagot és kenyeret biztosítanak. A versenyt három kategóriában hirdetik meg: a klasszikus szárma, a különleges szárma, illetve a böjti, vagyis vegetáriánus szárma, ebben a kategóriában 500 dinár a nevezési díj. A jelentkezési határidő november 2. (csütörtök). Bővebb információ és jelentkezés minden munkanapon a 024/713-515-ös telefonszámon, vagy a 063/10-77-640-es mobilszámon.

Topolya
vásártér
Szármafesztivál
Origo
Gazdakör
termelők
vállalkozók

Most

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.