Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Idén is várja a vendégeket a bajsai úszómedence

2022.06.25
15:31
2022.06.25
20:09
Forrás
Pannon RTV
A kicsik ingyen, az általános iskolások 150 dinárért míg a felnőttek 250 dinárért hűsölhetnek a gyönyörű környezetben lévő, felújított bajsai medencén.

A nyár és egy víz közelében eltöltött nap úgy összetartozik, mint a borsó és a héja. Csak az ízlésünk, időnk és a pénztárcánk szabja meg, hogy a tenger, a folyóvíz, a tópart, vagy éppen az úszómedence mellett döntünk. A bajsai úszómedence kiváló választás lehet, azoknak, akik hűsölni szeretnének, hiszen olcsó, tiszta és rendkívül szép környezetben alakították ki: a Zákó-kastély több százéves tölgyeinek lombjai alatt. Lipárról, Kúláról, Csősztelekről, Zomborról de még Topolyáról és Szabadkáról is érkeznek vendégek a bajsai úszómedencébe.

Olja Ivić, Kúla: „A környéken valóban a legjobb medence, mert sok a zöld terület és felújították. Jót lehet úszni, amit szeretek. Kiváló és jót lehet itt társalogni is.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A biztonságra két vízimentő is felügyel.

Belančić Ljubomir, vízimentő:

-Minden nap vannak látogatók. Délelőtt kicsit kevesebben, délután kicsit több ember, hétvégén kiváltképp, akkor vannak a legtöbben.
- Volt már beavatkozásod, mentésed?
- Eddig nem volt.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Az úszómedence minden nap reggel 10 órakor nyitja kapuját a vendégek előtt és este 7-ig tart nyitva. Üdítővel, finom lángossal, szendviccsel, fagylalttal is szolgál a medence mellett elhelyezkedő büfé. A vendégek nyugágyat is bérelhetnek.

Kövesdi Angelika, a bajsai medence munkatársa: „Sok üdülő arról számol be, hogy nagyon szép, természetes a környezet és nem érzik úgymond beskatulyázva, mint más medencéken, ahol kerítéssel van az egész körbevéve, hanem sok fa van és természetes az egész. Nyugodt, csendes.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A bajsaiaknak már 1956-től volt olyan kiváltsága, hogy fürdőzhettek úszómedencében, igaz annak méretei jóval szerényebbek voltak a jelenleginé. A mostani medence 25x33 méteres és korszerű szűrőberendezéssel van ellátva.

Lackovity Károly, elnök, HK, Bajsa: „Itt a víz tulajdonképpen állandóan cserélődik, nem új víz kerül bele, azért a hőmérséklete nagyon kellemes, 25-től 27 fokig. Várjuk a vendégeket, a bajsaiakat és a környező településekről. Reméljük, hogy jó idényünk lesz. Tavaly lett beindítva a medence. Reméljük, hogy a tavalyi üzemeltetéssel felmerülő gyerekbetegségeket kihevertük. Ez egy komoly mese, elég komoly összegekkel, de a bajsaiak építették részben, az önkormányzat segítségével, és a bajsaiak megérdemlik, hogy létezzen.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A helyi közösség elnöke azt is elárulta, hogy a Zákó-kastély felújításának tervdokumentációja már elkészült és hamarosan ott is megkezdődnek a munkálatok.

Jó hír a fürdőzők számára, hogy folytatódik a hamisítatlan meleg, nyári idő. A napi csúcshőmérséklet 35 fok körül alakul. És mi nyújthat kellemesebb felfrissülést a kánikulában a medencében való csobbanásnál?

Bajsa
medence

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.