Ugrás a tartalomra
Táncolnak
Pannon RTV/Raffai Csaba

Idén is volt zenészbál Szabadkán

2018-01-06
12:03
2018-01-06
16:21
Forrás
Pannon RTV
A muzsikusok bálját 12. alkalommal rendezték meg. Három zenekar több, mint 300 embernek húzta a talpalávalót.

Kiváló hangulat jellemezte a szabadkai zenészbált. Fiatalok és idősek együtt ropták. Az összejövetelre nem csak Vajdaságból érkeztek vendégek. Számos magyarországi településről szervezetten, buszokkal jöttek a mulatni vágyók. Horváth Zsolt: „Mi Rúzsáról érkeztünk, elég nagy csapattal hála Istennek. Évről évre egyre többen vagyunk. A bál hogy tetszik? Én úgy gondolom, minél többen vagyunk, azt jelenti, hogy egyre jobban tetszik. Tavaly muzsikáltunk is itt, mint első Magyarországról érkező zenekar.”

Csárdástánc

Mint minden évben, most is több zenekar szórakoztatta a bálozókat. Idén a Melódia, az Eridanus és a Homokóra együttes muzsikált a népes vendégseregnek. Kanalas Róbert, tag, Homokóra zenekar: „Köztudott, hogy egy zenész egész évben foglalt, és az ilyen jellegű megmozdulások arra jók, hogy egy kicsikét minket, zenészeket és a közönséget közelebb hozzák egymáshoz, ugyanis mi nem találkozunk egymással, elkerüljük egymást, mert más-más helyszíneken játszunk. Ez az alkalom egyszer adódik egy évben, amikor össze tudunk jönni.”

A muzsikusok báljára immár tizenkettő éve január első hétvégéjén kerül sor. A zenészbál célja, hogy azok az együttesek, melyek szilveszterkor zenéltek, egy kicsit tudjanak lazítani, szórakozni, barátkozni, mind egymással, mind a vendégekkel. A bál évről évre népszerűbb. Lakatos Mátyás, szervező: „Minden évben többen és többen jönnek. Mondjuk ebben az évben semmi reklám nem volt, de az emberek között szájról-szájra terjedt. Sok ember nem megy újévezni, pótszilveszterezni, mert ez mégis érdekesebb, hogy itt három-négy együttes muzsikál, ez nem egy klasszikus bál.”

Lassú tánc

A szervezők ígérete szerint jövőre is lesz zenészbál, hiszen a közönség és a muzsikusok is igénylik ezt a közösségi megmozdulást.

Szabadka
zenészbál

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:24, Frissítve: 18:31

Mindent a Batyuba!

Július utolsó hetében tartják Zentagunarason a legnagyobb délvidéki népművészeti tábort, a Batyu tábort. A programra idén is majd’ háromszáz fiatalt várnak.
15:22, Frissítve: 17:00

A Lány című film nyerte az Arany torony-díjat

Lukas Dhont belga rendező Lány című filmje érdemelte ki az Arany torony-díjat az Európai Filmek 25. Palicsi Fesztiválján. A filmkedvelők a tegnapi záróceremónia után még két alkotást nézhettek meg.
13:35, Frissítve: 15:32

Strandolás a Tisza-parton

A nyári melegben aligha találunk jobb kikapcsolódást, mint a strandolást. A magyarkanizsai Tisza-parton minden lehetőség adott, hogy kihasználjuk ezt.

Népszerű

vízben rekedt autó

Hatalmas felhőszakadás árasztotta el Szabadkát

Sok gondot okozott a heves eső Szabadkán csütörtök délután. Több út is járhatatlanná vált, mivel a csatornahálózat nem tudta elnyelni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot.

Eltűnt egy majom a Palicsi Állatkertből

Az állatnak még tegnap veszett nyoma, azóta pedig már a rendőrség is keresi. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a majom elszökött-e, vagy pedig valaki ellopta.
vihar

Ítéletidőre figyelmeztetnek Szerbiában

A Szerbia Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint az elkövetkező három napban az ítéletidő az ország egész területére kiterjedhet, de a legkritikusabb helyzet Nyugat-Szerbiában várható.

A boldogító igen

Ürményi Róbert, a Pannon RTV zentai stábjának munkatársa ma örök hűséget fogadott párjának, Szabó Rékának.