Ugrás a tartalomra
Táncolnak
Pannon RTV/Raffai Csaba

Idén is volt zenészbál Szabadkán

2018-01-06
12:03
2018-01-06
16:21
Forrás
Pannon RTV
A muzsikusok bálját 12. alkalommal rendezték meg. Három zenekar több, mint 300 embernek húzta a talpalávalót.

Kiváló hangulat jellemezte a szabadkai zenészbált. Fiatalok és idősek együtt ropták. Az összejövetelre nem csak Vajdaságból érkeztek vendégek. Számos magyarországi településről szervezetten, buszokkal jöttek a mulatni vágyók. Horváth Zsolt: „Mi Rúzsáról érkeztünk, elég nagy csapattal hála Istennek. Évről évre egyre többen vagyunk. A bál hogy tetszik? Én úgy gondolom, minél többen vagyunk, azt jelenti, hogy egyre jobban tetszik. Tavaly muzsikáltunk is itt, mint első Magyarországról érkező zenekar.”

Csárdástánc

Mint minden évben, most is több zenekar szórakoztatta a bálozókat. Idén a Melódia, az Eridanus és a Homokóra együttes muzsikált a népes vendégseregnek. Kanalas Róbert, tag, Homokóra zenekar: „Köztudott, hogy egy zenész egész évben foglalt, és az ilyen jellegű megmozdulások arra jók, hogy egy kicsikét minket, zenészeket és a közönséget közelebb hozzák egymáshoz, ugyanis mi nem találkozunk egymással, elkerüljük egymást, mert más-más helyszíneken játszunk. Ez az alkalom egyszer adódik egy évben, amikor össze tudunk jönni.”

A muzsikusok báljára immár tizenkettő éve január első hétvégéjén kerül sor. A zenészbál célja, hogy azok az együttesek, melyek szilveszterkor zenéltek, egy kicsit tudjanak lazítani, szórakozni, barátkozni, mind egymással, mind a vendégekkel. A bál évről évre népszerűbb. Lakatos Mátyás, szervező: „Minden évben többen és többen jönnek. Mondjuk ebben az évben semmi reklám nem volt, de az emberek között szájról-szájra terjedt. Sok ember nem megy újévezni, pótszilveszterezni, mert ez mégis érdekesebb, hogy itt három-négy együttes muzsikál, ez nem egy klasszikus bál.”

Lassú tánc

A szervezők ígérete szerint jövőre is lesz zenészbál, hiszen a közönség és a muzsikusok is igénylik ezt a közösségi megmozdulást.

Szabadka
zenészbál

Most

20:54

Borús napok jönnek

Vasárnap borult lesz az ég, Szabadka területén havas eső is előfordulhat. A hőmérséklet csökken, a legmelegebb órákban 3 Celsius-fok, éjszaka pedig fagypont körüli hőmérséklet lesz.
20:12

Fegyvert foglalt le a koszovói rendőrség

Két pisztolyt, lőszert és két kést foglalt le a koszovói rendőrség egy Gračanica melletti faluban hat albán nemzetiségű személytől. Az előállítottaktól pénteken két fémrudat is elkoboztak.
20:00, Frissítve: 20:10

A perui tengerparton tartott misét Ferenc pápa

Peru északi részén, Trujillo tengerpartján tartott misét Ferenc pápa szombaton, és azzal vigasztalta a tavalyi áradásokban földönfutóvá vált lakosságot, hogy együtt az élet minden viharát túlélhetik.
19:42, Frissítve: 23:20

Véget ért a 40. Dakar-rali

Az autósoknál a spanyol Carlos Sainz, a motorosoknál az osztrák Matthias Walkner bizonyult a legjobbnak. Gyenes Emánuel a 23. lett, Saghmeister Gábor a 79. helyen fejezte be a túrát.

Népszerű