Ugrás a tartalomra
MTI/Czeglédi Zsolt

Időjárási helyzet Európában

2020.01.02
18:06
2020.01.02
18:13
Forrás
MTI
Európa legnagyobb részének időjárását az az anticiklon alakítja, amelynek középpontja Közép-Európa, illetve az Alpok felett található.

Ennek hatására nemcsak itt, hanem a Földközi-tenger nyugati és középső részén, valamint Nyugat-Európában is kevés a felhő, sokat süt a nap, de a szélcsendes völgyekben éjszakánként ködfoltok képződnek, amelyek néhol még napközben is makacsul megmaradnak. A csúcshőmérséklet a mediterrán térségben 12 és 20, másutt 3 és 10 fok között változik, csak a ködös tájakon van ennél hidegebb. A magasnyomástól északra, északkeletre változékonyabb az idő, sokfelé van csapadék, ami elsősorban eső formájában érkezik. Havazás csak a hegyekben, a Kelet-európai-síkságon, valamint a legészakibb tájakon fordul elő. Ezeken a helyeken marad napközben is fagypont alatt a hőmérséklet. Péntek estig a Kárpát-medence időjárását a fent említett anticiklon határozza meg, de péntek délután már fölénk húzódik egy front felhőzete, ami jelenleg még az Atlanti-óceán felett húzódik.

időjárás
Európa
Alpok
anticiklon
Közép-Európa

Most

20:02

Vučić: Ukrajna a fő téma Davosban

Ukrajna kérdése játszik központi szerepet a Davosi Világgazdasági Fórumon, erről beszélt a szerb köztársasági elnök a szerb közmédiának, aki maga is részt vesz a rendezvényen.
19:33

Korszerű gépek és újítások kellenek

Sokan szeretnének korszerű gépeket vásárolni az Újvidéki Mezőgazdasági Vásáron. A beruházás azonban sokba kerül - mondják a termelők. Aki teheti, pályázati lehetőségeken keresztül próbál fejleszteni.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.