Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Időutazásra vitték a gyerekeket a VM4K-ban

2022.01.14
12:53
2022.01.14
16:28
Forrás
Pannon RTV
Holnap zárul az Időutazó gyermektábor, ahol hat napon át interaktív, játékos módon fejleszthették történelmi tudásukat a 6 és 10 év közötti gyerekek.
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Az Időutazó táborban mindennap más-más történelmi korba repítették el a gyerekeket. Az időutazást hétfőn a Maják Birodalmában kezdték, kedden az ókori Egyiptomban folytatták, szerdán pedig a Római Birodalomban élő emberek mindennapjairól tanultak.

Kozma Zengő: „Ötkor keltek, fekve ettek, háromféle fürdőbe mentek: langyosba, hidegbe és forróba.”

Pannon RTV/Szkocsovszki László

A következő megálló a vadnyugat volt, ahol a cowboyokról és az indiánokról is tanultak a gyerekek.

Molnár Marcell: „Az indiánok sokszor jártak esőtáncot, mert volt, amikor kiszáradt a sivatag és már nem volt semmi, és jártak esőtáncot. Volt, amikor sikeres volt, de volt, amikor nem.”

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Nem csak a múltban, a távoli jövőben is jártak a résztvevők, ahol a robotokkal ismerkedtek meg.

Vörös Romina: „A robot, az egy tárgy, ami tud mozogni, pörögni és van egy távirányítója, amivel tudjuk irányítani, be lehet programozni és nagyon sok mindenre képes.”

A szervezők igyekeznek a téli és nyári szünetekben is minél érdekesebb programokkal előrukkolni a gyerekek számára. A tábor napjai interaktív történelemórával indultak, ezután játékos és kézműves foglalkozások is várták a gyerekeket.

Szakács Tamás, táborszervező, VM4K: „Minden táborunk más-más tematikával van felépítve. Úgy éreztük, hogy az időutazást játékokkal is meg tudjuk közelíteni, különböző foglalkozásokkal a történelmi tudásukat a gyerekeknek tudjuk erősíteni, mélyíteni.”

A szervezők elmondták, egy nagyon sikeres és tartalmas hetet tudhatnak maguk mögött, a tervek szerint pedig nyáron is folytatódnak a gyermektáborok a VM4K-ban.

VM4K
gyermekfoglalkozás
Szabadka
történelem

Most

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.