Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Ifjúsági fényképkiállítás Sándoregyházán

2021.11.15
10:52
2021.11.16
08:28
Forrás
Pannon RTV
Ivanovo 2021 elnevezéssel nyitották meg Sándoregyházán a 40. Szerbiai Ifjúsági Fényképkiállítást a Žarko Zrenjanin Művelődési Otthonban.
Pannon RTV/Szunyog Tibor

A több száz beküldött fényképet két kategóriában értékelte a bírálóbizottság, tizenhat és huszonegy éves korcsoportok szerint. Száz fénykép került a látogatók elé, amelyek közül huszonötnek a szerzőjét díjban vagy dicséretben részesítették. A torontálvásárhelyi Felderítők csoportjának fényképei is elismerésben részesültek. A kiállítás a Szerbiai Fotószövetség, a sándoregyházi művelődési otthon és a helyi Dunavac Fotócsoport szervezésében valósult meg.

Miroslav Predojević, a Szerbiai Fotószövetség titkára: „A gyerekek jobban összpontosítanak a fotózásra, mint talán ahogyan ezt korábban tették, mert a fotózás egyre inkább jelen van az életünkben, mert a modern élet egyetlen szegmense sem képzelhető el fotózás nélkül. Ha ennyire körülvesznek a képek és fényképek, akkor bizony azok, akiknek jobb érzékük van a fotózáshoz, azok felhasználhatják azt jó és minőségi fényképek készítésére. Ez megerősíti, hogy rendkívül érdekes fotóink vannak, és ezek felkeltik a figyelmet.”

Sándoregyháza
Žarko Zrenjanin Művelődési Otthon
Miroslav Predojević

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.