Ugrás a tartalomra
eső, ősz
pixabay

Igazi őszies hetünk lesz

2017-11-13
07:56
2017-11-13
18:14
Forrás
Pannon RTV
Változás a hét második felében lehetséges.

A hétvégi enyhe időt követően úgy tűnik, végleg megérkezett az ősz. Csapadékos reggelre ébredtünk és az elkövetkező két-három napban sem lesz ez másként. Felhős, borús napokra számíthatunk, helyenként esővel. A fagy viszont még elkerül bennünket, sőt a hét második felében a napsütés is visszatér. Sokan nehezen viselik a gyakori időváltozást.     

Palicson hétfőn a délelőtti órákban 7 Celsius-fokot mutatott a hőmérő higanyszála. Bár esős reggelre ébredtünk, a délelőtt folyamán nem volt csapadék, azonban szerdáig bárhol, Vajdaság-szerte előfordulhat eső, zápor, zivatar. Mindenképpen tehát ajánlatos, hogy az öltözékük kiegészítője legyen az esernyő is.

A gyakori időváltozás még a legegészségesebb emberek szervezetét is megviseli, de különösen a krónikus betegeket és az időseket. Jelisaveta Gurinović: „Rettenetesen fájnak az ízületeim. Minden létező fáj rajtam ettől az időjárástól. Fulladok is.”

felhő

Totok András: „Nekem nem kell meteorológus, mert én megérzem anélkül is. Például úgy, hogy a derekam nagyon fáj. Én olyan vagyok, mint a veterán katona, frontról megyek frontra.”

Egyelőre marad a kettős fronthatás, így fejfájás, migrén, görcsös panaszok jelentkezhetnek, vérnyomás-ingadozás is előfordulhat, de nehéz napok ezek a szívbetegekre nézve. A felerősödő szél miatt nyugtalanság, ingerlékenység is előfordulhat, a borongós időben lehangoltak lehetünk, nő a megfázásveszély.

Kedden is több helyen fordulhat elő csapadék és erős marad az északias szél. 3 és 8 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Szerdán délutántól már száraz időre készülhetünk, csütörtökön legfeljebb szitálás esedékes. A helyenként élénk északias szélben délutánonként 5-10 fok közötti értékeket mérhetünk. Pénteken marad a csapadékmentes idő, több-kevesebb napsütéssel. A reggelek párásan, ködösen indulnak, nappal 7-12 fokig emelkedik a hőmérséklet. A hét végén már szép, csendes őszi idő lesz, felhős-napos időszakokkal, 9-11 fokos nappali felmelegedéssel.

időjárás
ősz

Most

01:24

Enyhe földrengés Közép-Szerbiában

Szerdán este 20 óra 3 perckor a Richter-skála szerinti 3,2 fokozatú földrengést észlelt a Köztársasági Szeizmológiai Intézet Knić térségében, 20 km-re délnyugatra Kragujevactól.

Népszerű