Ugrás a tartalomra

Ingyenes ünnepi halászlét osztottak ma Magyarkanizsán

2022.12.24
14:08
2022.12.24
16:50
Forrás
Pannon RTV
A jótékonysági akció szervezője a Holker magánvállalat volt, melyhez az egyik helyi pékség és Magyarkanizsa Helyi Közössége is csatlakozott.

A december 24-ei halászlé-osztásnak már több éves hagyománya van Magyarkanizsán. Az idén több mint 1000 adag halászlé készült el, amit aztán a helyiek között szétosztottak.

Rekecki Mária, Magyarkanizsa: „Mindig is várjuk, hogy lesz-e vagy nem lesz. Nálunk, odahaza nem igazán szeretik a halászlét, csak én egyedül és így ez nagyon jól jön, hogy meg bírom ünnepelni az ünnepet halászlével.”

Többen már visszatérő vendégek, minden évben szívesen fogyasztanak az ízletes halészléből.

Budincsevity Angéla, Magyarkanizsa: „Ez az ünnep, főleg a mai inflációs időkben egy nagycsaládnak nagyon nehéz megvalósítani, hogy hal kerüljön az asztalra. Amikor a karácsonyi ünnepek vannak, akkor oda kell figyelni az emberekre, ahogy látom a Holker ezt teszi és az önkormányzat is.”

200 kiló halból készült az ünnepi halészlé, amit a helyi Holker magánvállalat biztosított.

Ősz Szabó Imre, szakács, Felsőhegy: „Tavaly 1000 porciót osztottunk szét, most meg olyan 1100 körül saccolom a víz meg a hal mennyiségéből ítélve, mert ha szabadban főzzük, akkor egy kiló halhoz megy két liter víz és van 200 kiló halunk.”

A kezdeményezéshez az egyik helyi pékség kenyérrel, a magyarkanizsai helyi közösség pedig forralt borral járult hozzá.

Magyarkanizsa
halászlé
Ősz Szabó Imre

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 19:33

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihat

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.

Népszerű