Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ismét hatalmas sorok a határátkelőkön

2021.08.15
14:46
2021.08.16
09:20
Forrás
Pannon RTV
Rendkívül intenzív egész hétvégén a személyforgalom a szerb-magyar határszakaszon. A torlódás a mai napon is folytatódott, aki csak teheti halassza el a Magyarország felé való utazást.
Pannon RTV

A Horgos-Röszke autópálya határátkelőn a nap folyamán mintegy 10-12 órás várakozás alakult ki, de a Kelebia-Tompa átkelőn is több kilométer hosszan torlódtak fel a járművek.

Pannon RTV

Vasárnap a délutáni órákban mintegy ötórás várakozás alakult ki a Kelebia-Tompa átkelőhelyen, a Szerbiából kilépő oldalon. A kelebiai körforgalomban rendőrök irányították a forgalmat. Az Y-elágazás irányából mintegy négy kilométer hosszan torlódtak fel a személyautók, a tehergépkocsik és az autóbuszok is.

A rendőrök visszafordították azokat, akik szemtelenül próbálták kerülni a sort, segítettek a buszoknak és a kamionoknak feljutni a határig, a körforgalomba pedig felváltva engedték be az Y-elágazás, illetve a Szabadka felől érkező személygépkocsikat.

Slađana Tadić, Frankfurt, Németország: „Reggel 7.30-tól várunk itt. Ha nem hoztunk volna magunkkal vizet és élelmet, az Isten tudja mi lenne velünk. Így is megfőttünk.”

Pannon RTV

Egyre hosszabb lett a délután folyamán az Y-elágazáson Magyarország felé várakozó kocsisor. A békovai fizetőkapu után, Szabadka déli lejáratánál, az autópályáról a kelebiai átkelő felé irányította át a rendőrség a Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkásokat.

A legnagyobb elszántságra van szüksége annak, aki az autópályán szeretné átlépni a szerb-magyar határt, hiszen már napok óta nem apad a kocsisor.

Eddig még soha nem tapasztalt torlódás alakult ki a Horgos-Röszke autópálya Szerbiából kilépő oldalán. A sor vége a horgosi leágazásnál volt.

Vasárnaponként már a kamionok is felszaporodnak, most ők mentek két sávban, az autósok csak egy sorban a határ felé. A Szerbiából kilépő oldalon minden kapu dolgozott, mégis sokan 10-12 óra alatt jutottak el odáig. Kocsán Brigitta görögországi nyaralásból tartott haza barátaival Budapestre.

Kocsán Brigitta, Budapest, Magyarország: „Negyed ötkor álltunk be a sorba. Szenvedtünk, aludtunk, amennyit tudtunk.”

A Nyugat-Európa felé tartó forgalom gördülékenyebb kezelése érdekében a hétvégén a horgosi közúti határátkelőhelyet csak a kilépő forgalom használhatta. A hosszú sor ellenére nem kellett sokat várni.

Jokity Zita, Kunszentmárton, Magyarország: „25 perce várunk itt. De a nagy Horgoson szörnyű a helyzet, meg Kelebián. Itt jó.”

Pannon RTV

Az illetékesek szerint a hétvégi torlódásokra egészen szeptember közepéig számítani kell a Szerbiából kilépő oldalon, sőt akár hétköznapokon is többórás várakozás alakulhat ki.

határ
határhelyzet
Kelebia
Kelebia-Tompa átkelő
Kelebia-Tompa
Horgos
Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhely
Horgos-Röszke határátkelőhely
Horgos-Röszke közúti határátkelő

Most

20:02

Vučić: Ukrajna a fő téma Davosban

Ukrajna kérdése játszik központi szerepet a Davosi Világgazdasági Fórumon, erről beszélt a szerb köztársasági elnök a szerb közmédiának, aki maga is részt vesz a rendezvényen.
19:33

Korszerű gépek és újítások kellenek

Sokan szeretnének korszerű gépeket vásárolni az Újvidéki Mezőgazdasági Vásáron. A beruházás azonban sokba kerül - mondják a termelők. Aki teheti, pályázati lehetőségeken keresztül próbál fejleszteni.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.