Ugrás a tartalomra

Ismét izgalmas témákkal várja a nézőket a Természetvédelem határok nélkül

2021.12.22
10:59
Forrás
Pannon RTV
A legújabb adást szombaton 17 órakor láthatják a Pannon Televízió műsorán.

Nem mindegy, hogy mivel etetjük a madarakat. Nagyban tart a téli madáretetési időszak. A Természetvédelem határok nélkül 33. adásában Gilly Zsolt ad hasznos tippeket a madarak segítéséhez. A Kiskunsági Nemzeti Park osztályvezetője hangsúlyozta, a madarakat tilos kenyérrel és sózott szalonnával etetni. Hozzátette, a legegyszerűbb megfelelő eleség a napraforgó. Érdemes almát is kirakni az etetőhöz.

Fontos kiemelni, hogy a vízimadarakat nem szabad etetni, mivel csak ártunk nekik vele. Az adásban bemutatjuk többek között a Sóskopón időző darvakat is. A Természetvédelem határok nélkül adását szombaton 17 órakor láthatják a Pannon Televízió műsorán, majd megtalálható lesz honlapunkon is a www.pannonrtv.com-on.

Pannon RTV

A műsor az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program részeként az Európai Unió támogatásával valósul meg az Együttműködés a közös természeti értékek megóvásáért és népszerűsítéséért projekt keretében.

A Pannon RTV a Kecskeméti Televízióval közösen valósítja meg a projektet.

Természetvédelem Határok Nélkül
műsor
Pannon RTV

Most

18:55, Frissítve: 19:12

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.