Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Ismét megnyílt a Pacséri Gyógyfürdő

2021-01-12
14:58
2021-01-12
16:34
Forrás
Pannon RTV
A fedett fürdőben lévő ülőmedencék mellett akár még a szabadtéri termál tóban is megmártózhatnak a fürdőzni vágyók.
Pannon RTV/Szalai Adrián

A gyógyfürdő valamivel több mint egy hónapon át volt zárva, betartva ezzel a koronavírus-járvány miatt ajánlott állami intézkedéseket.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Még csak egy napja van nyitva a Pacséri Gyógyfürdő, de már megtelt fürdőzőkkel, ahogy az előző napon is sokan érkeztek. A vendégek elmondása szerint már mindenkinek nagyon hiányzott a jótékony hatású gyógyvíz. Egész héten, minden nap nyitva tart majd a fürdő ezentúl is, 11 és 19 óra között, a járványügyi feltételek betartásával.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Két ülőmedence, 32 és 34 fokos gyógyvízzel. A téli időszakban leginkább ezt, a létesítmény fedett részét használják a látogatók. A legelszántabbak azonban a szabadtéri termálvizes tóban is megmártózhatnak. Pihenés és relaxálás mellett pedig lángost, sült krumplit, de akár palacsintát is fogyaszthatnak különféle italok kíséretében. A szabadkai Ördög Jolán is gyakran ellátogat a fürdőbe. Mint mondta, sokat segít számára a gyógyvíz, mivel vannak egészségügyi problémái, azonban egy valamit hiányol. „Az úszást nagyon szeretjük. Hiányzik még egy úszómedence, de egyébként nagyon meg vagyunk vele elégedve. És az árak is jók.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Horák Erzsébeték is a gyógyvíz jótékony hatása miatt járnak a pacséri fürdőbe Bácskossuthfalváról. „Gyakran jövünk a gyógyfürdőbe, mindkettőnknek vannak már egészségügyi problémái, és úgy gondoljuk, hogy közelebb van, nincs határ, hogy várakoznunk kelljen, mi meg vagyunk elégedve, habár szeretnénk még egy kis szaunát is, de az majd egyszer lesz.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

A járványra való tekintettel, a fürdő területén viselni kell a szájmaszkot, illetve szükséges a rendszeres kézfertőtlenítés és a kötelező távolságtartás. Egyébként a víz tartalmaz nátriumot, jódot, szulfátot, brómot és egyéb hasznos és az egészség számára fontos ásványi anyagot. Szabolcski Szabolcs, elnök, Pacsér HK: „Magas sótartalma miatt, 20-22 gramm/liter só található meg benne. A víz meleg, 66 fokosan tör föl, ez hűl természetesen a medencékben, a reumás megbetegedésekre, bőrbetegségekre, izomhúzódásokra, sérülések utáni hegek utáni gyógyulásban nagyon sokat segít, a relaxációra is hat, az embereket úgymond ellazítja, megnyugtatja a sós, meleg víz.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

A Pacséri Gyógyfürdő a hét minden napján várja a fürdőzni vágyókat. A belépő felnőtteknek 350, míg gyerekeknek 14 éves korig 200 dinár. A helybéli lakosok féláron vásárolhatnak belépőjegyet. 17 óra után mindenki kedvezményesen veheti igénybe a medencéket.

Pacséri Gyógyfürdő
Pacsér
gyógyfördő
nyitás
rekreáció
pihenés
medence

Most

13:15, Frissítve: 15:31

Egyelőre megmenekült az idei szőlő

Elégedettek a királyhalmi szőlősgazdák a szőlőtőkék állapotával egy héttel a Vince-napi próbametszés után. Az enyhe télnek köszönhetően eddig nem mutatkoztak fagykárok.
13:06, Frissítve: 14:02

Leégett egy családi ház Padén

Tűzeset történt hétfőn a padéi Szervó Mihály utca egyik kis családi házában. A lángok mindent tönkretettek, teljesen lakhatatlanná vált az épület.
12:43

Elhunyt Börcsök Enikő

A Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja 53 évesen, éppen a születésének napján halt meg.

Népszerű

Mi a hosszú élet titka?

Az adai Krizsán Ferencet századik születésnapján látogatta meg stábunk. Arra voltunk kíváncsiak, hogy szerinte mi a hosszú és boldog élet titka.