Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Ismét örökbefogadási programot indított a Palicsi Állatkert

2021.07.15
16:08
2021.07.15
18:05
Forrás
Pannon RTV
Magánszemélyek és vállalatok egyaránt jelképesen befogadhatnak egy vagy akár több állatot is az állatkertben.
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Hétköznap délelőtt is sokan látogatták a Palicsi Állatkertet. A medve ketrece elkerülhetetlen, legfőképp a gyerekek szeretnek ott időzni, hiszen a mackó a sok érdeklődőt egy-egy látványos ágaskodással szokta meglepni.
Tímár Boldizsár, Budapest, Magyarország:
„- Miért tetszik a medve, meséld el nekem?
- Mert szép barna.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Medvének, tigrisnek, fókának, oroszlánnak, sündisznónak vagy éppen mindegyiknek lehetünk ezután a jótevői, ugyanis a Palicsi Állatkert egy régi akcióját újították meg. Jelena Toljagić, oktatási és promóciós tevékenységek koordinátora, Palicsi Állatkert: „Úgy döntöttünk, hogy elindítjuk az örökbefogadási programunkat. Ez nem egy klasszikus örökbefogadás, tehát az állat az állatkertben marad, nem hagyja el azt, hanem arra törekszünk, hogy az örökbefogadó pénzadományából az örökbefogadott állat életterét gazdagítsuk. Fekhelyet, pihenő helyet alakítunk ki számára, vagy valamilyen foglalkozást alakítunk ki, érdekes etetőt, itatót, vagyis ez állattól függő.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A cirkuszból idekerült barna macit a Pejić család fogadta örökbe. Most rendszeresen járnak a macit etetni almával, persze, az intézmény illetékeseinek jelenlétében.
Pejić Tamina, Hajdújárás:
„- Miért szereted a medvét?
- Azért, mert úszik, meg barna színű, meg két lábra áll, meg eszik almát.
- Melyik állatot fogadtátok még örökbe?
- A selyemmajmokat.
- Őt a testvérkéd választotta?
- Igen.
- Tudod-e, hogy miért?
- Mert sikítanak.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Magánszemélyek legalább 5000 dináros adománnyal járulhatnak hozzá az örökbefogadott állat életterének még szebbé, jobbá tételéért. A cégek legkevesebb 20 ezer dinárért válhatnak örökbefogadóvá. Pejić Tímea, Hajdújárás: „Mi nem először fogadtunk most örökbe állatot, annyi, hogy most két kislány részére tettük ezt. Szerintünk ez egy nagyon jó kezdeményezés. Egy nagy élmény a gyerekeknek, mondhatják, hogy nekik van örökbefogadott állatuk az állatkertben, és ezzel segíteni tudjuk az állatkertet is.”

Az örökbefogadó nevét tartalmazó táblát helyeznek el a befogadott állat ketrece előtt, a családnak pedig éves bérlettel hálálják meg az adományokat. A mintegy két hete indított akcióban már csaknem 30 állatot fogadtak örökbe. A jótevők Szabadkáról, Palicsról, Hajdújárásról, Rumából, Újvidékről, de még Belgrádból és Knićből is jelentkeztek erre a nem mindennapi programra, eddig több mint húszan.

Palicsi Állatkert
örökbefogadás
örökbefogadási program
medve
adomány

Most

22:03, Frissítve: 22:08

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.
19:20, Frissítve: 20:54

Kellene a hó a földekre

Hiányzik a hó a földekről. Január elején rekordokat döntött a szokatlanul enyhe időjárás. Ennek csak a gazdák nem örülnek, hiszen a hideg hiányában egyre több az áttelelő kórokozó, melyek a tavasz kezdetével azonnal károsítani kezdenek.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.