Ugrás a tartalomra
Bőgőtemetés
Pannon RTV / Idei Sándor

Ismét temették a nagybőgőt Temerinben

2018-02-12
13:56
2018-02-12
17:51
Forrás
Pannon RTV
Hamvazószerda előtti hétvégén minden évben megszervezik a nagyböjt előtti utolsó farsangi mulatozást, amelyre már hetekkel ezelőtt elkezdenek készülni a családok.

A farsangi felvonulást Temerinben hirdetni sem kell, évek óta pontosan tudják a helyiek, hogy hamvazószerda előtti vasárnap jelmezbe kell öltözni. Molnár Irénke, Temerin: „Vannak tizenéves unokáim is, azokkal kezdtük ezt a felvonulást. Akkor és most is van még ötéves is. Szeretünk részt venni ilyen felvonulásban.”

A felvonulás

A szervezők az utcai séta mellett ügyességi játékokkal gazdagították a programot, de kiválasztották a legjobb jelmezeket is. Teleki Viktória Piroskának öltözött. „Azért, mert farsang van. Ilyenkor elűzzük a telet.”

A télűzés hagyománykörének Temerinben szerves része a bőgőtemetés, amelyet helyi népi gyűjtések alapján a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület vitt színpadra.

Temetésre viszik a nagybőgőt

A bőgőt 17 évvel ezelőtt temették először Temerinben, akkor szervezték az első farsangi felvonulást. Varga Flórián, az első helyi közössség titkára, Temerin: „Kerülünk itt egyet a központban, egy kicsit a közösségi érzést is megerősítsük a fúvós zenekarral, meg jó kedély, duhajkodás van. Azt hiszem, hogy szükség van erre a közös élményre.”

A temerini piactéren az idén is több száz jelmezes, és még legalább ugyanennyi érdeklődő kísérte utolsó útjára a bőgőt, jelezve ezzel, hogy a nagyböjti időszak alatt szigorúan tilosak a zenés mulatságok.

bőgőtemetés
Temerin
farsang
felvonulás

Most

22:51, Frissítve: 23:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.