Ugrás a tartalomra
illusztráció, pixabay/bogitw

Ítéletidő tombolt Közép-Szerbiában

2023.05.26
18:10
Több embert evakuáltak.

Ítéletidő tombolt több közép-szerbiai városban. Majd a jég kora délután elérte Belgrádot is. Két Užicehez tartozó faluban és több településen is rendkívüli helyzet lépett érvénybe. A Belügyminisztérium Rendkívüli Helyzetek Osztályának munkatársai hét embert evakuáltak. Karan városában három felnőttet és két gyermeket mentettek ki, akik egy házban rekedtek a heves esőzések után kiáramló patak miatt, valamint két embert egy elakadt járműből Čačakban.

A Zlatibor, Moravica, Toplička és Raška önkormányzatokat sújtó időjárás miatt özönvízszerűen léptek ki medrükből a patakok. A tűzoltó mentőegységek jelenleg is a terepen vannak. A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetést adott ki helyi heves, jégesővel járó záporokra, amely egészen június 2-ig érvényes Szerbia egész területére.

ítéletidő
vihar

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.