Ugrás a tartalomra
viharfelhő
Pixabay

Ítéletidő tombolt Magyarországon

2018-06-13
07:50
Forrás
Pannon RTV
Az éjszaka folyamán újra ítéletidő tarolta le Magyarországot, amely észak-nyugatról keleti irányban söpört végig az országon.

Az újabb szupercella tegnap délután érte el Magyarországot: a Fertő-tó térségében orkánerejű széllel, özönvízszerű esővel és jégveréssel érkezett meg Nagycenkre, ahol a műszerek olykor 150 km/órás széllökéseket is regisztráltak. A térségben több ház tetejét megbontotta a vihar, számtalan fa is kidőlt, egy környékbeli utat le kellett zárni. Több helyütt leszakadtak a villanyvezetékek, a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szakemberek folyamatosan dolgoznak még most is az áramszolgáltatás helyreállításán. A Balaton térségében is több helyen dió nagyságú jég zuhogott az égből. Ajkán a szél felborított egy buszmegállót. A fővárost sem kímélte az ítéletidő: Budapesten és környékén is közel 100 km-es erősségű széllel érkezett meg a vihar, itt is több helyen keletkeztek kisebb károk, de személyi sérülésről, áldozatokról eddig nem érkezett jelentés. A kárpátaljai Ilosván ököl nagyságú jégverés pusztított: a helyszínről érkező képek tanulsága szerint több autó szélvédőjét kilyukasztották a hulló jégdarabok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Duna vonalától keletre továbbra is narancssárga, illetve citromsárga riasztást tart érvényben a szélsőséges időjárás miatt. Napközben több helyen, nagyobb számban az Alföldön várható zivatar, amelyet felhőszakadás, jégeső és erős vagy viharos (50-75, esetleg 80 km/h-nál nagyobb) szél kísérhet. A változékony idő az előrejelzés szerint egészen a hétvégéig marad. Utána ismét visszatér a nyári kánikula.

Magyarország
ítéletidő

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:47, Frissítve: 11:08

Szeretem a nagyszüleimet

A topolyai Családfa elnevezésű civil szervezet képzőművészeti és irodalmi pályázatot hirdet, melynek célja, hogy kiemeljük a nagyszülők fontos szerepét a családban.

Népszerű

Motoros baleset a Majsai úton

Baleset történt szerda este Szabadkán a Majsai úton. A szemtanúk elmondása szerint egy motoros közlekedett Makkhetes irányába, amikor a kanyarban lévő kis utcából egy autó kihajtott elé.

Megnyitottak Szerbia-szerte a Lidl áruházak

A cégóriás olyan termékeket dobott piacra, amelyek eddig Szerbiában nem voltak jelen. A német lánc szerbiai megjelenését már hónapok óta nagy várakozás előzte meg.