Ugrás a tartalomra
viharfelhő
Pixabay

Ítéletidő tombolt Magyarországon

2018-06-13
07:50
Forrás
Pannon RTV
Az éjszaka folyamán újra ítéletidő tarolta le Magyarországot, amely észak-nyugatról keleti irányban söpört végig az országon.

Az újabb szupercella tegnap délután érte el Magyarországot: a Fertő-tó térségében orkánerejű széllel, özönvízszerű esővel és jégveréssel érkezett meg Nagycenkre, ahol a műszerek olykor 150 km/órás széllökéseket is regisztráltak. A térségben több ház tetejét megbontotta a vihar, számtalan fa is kidőlt, egy környékbeli utat le kellett zárni. Több helyütt leszakadtak a villanyvezetékek, a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szakemberek folyamatosan dolgoznak még most is az áramszolgáltatás helyreállításán. A Balaton térségében is több helyen dió nagyságú jég zuhogott az égből. Ajkán a szél felborított egy buszmegállót. A fővárost sem kímélte az ítéletidő: Budapesten és környékén is közel 100 km-es erősségű széllel érkezett meg a vihar, itt is több helyen keletkeztek kisebb károk, de személyi sérülésről, áldozatokról eddig nem érkezett jelentés. A kárpátaljai Ilosván ököl nagyságú jégverés pusztított: a helyszínről érkező képek tanulsága szerint több autó szélvédőjét kilyukasztották a hulló jégdarabok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Duna vonalától keletre továbbra is narancssárga, illetve citromsárga riasztást tart érvényben a szélsőséges időjárás miatt. Napközben több helyen, nagyobb számban az Alföldön várható zivatar, amelyet felhőszakadás, jégeső és erős vagy viharos (50-75, esetleg 80 km/h-nál nagyobb) szél kísérhet. A változékony idő az előrejelzés szerint egészen a hétvégéig marad. Utána ismét visszatér a nyári kánikula.

Magyarország
ítéletidő

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.