Ugrás a tartalomra
viharfelhő
Pixabay

Ítéletidő tombolt Magyarországon

2018-06-13
07:50
Forrás
Pannon RTV
Az éjszaka folyamán újra ítéletidő tarolta le Magyarországot, amely észak-nyugatról keleti irányban söpört végig az országon.

Az újabb szupercella tegnap délután érte el Magyarországot: a Fertő-tó térségében orkánerejű széllel, özönvízszerű esővel és jégveréssel érkezett meg Nagycenkre, ahol a műszerek olykor 150 km/órás széllökéseket is regisztráltak. A térségben több ház tetejét megbontotta a vihar, számtalan fa is kidőlt, egy környékbeli utat le kellett zárni. Több helyütt leszakadtak a villanyvezetékek, a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szakemberek folyamatosan dolgoznak még most is az áramszolgáltatás helyreállításán. A Balaton térségében is több helyen dió nagyságú jég zuhogott az égből. Ajkán a szél felborított egy buszmegállót. A fővárost sem kímélte az ítéletidő: Budapesten és környékén is közel 100 km-es erősségű széllel érkezett meg a vihar, itt is több helyen keletkeztek kisebb károk, de személyi sérülésről, áldozatokról eddig nem érkezett jelentés. A kárpátaljai Ilosván ököl nagyságú jégverés pusztított: a helyszínről érkező képek tanulsága szerint több autó szélvédőjét kilyukasztották a hulló jégdarabok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Duna vonalától keletre továbbra is narancssárga, illetve citromsárga riasztást tart érvényben a szélsőséges időjárás miatt. Napközben több helyen, nagyobb számban az Alföldön várható zivatar, amelyet felhőszakadás, jégeső és erős vagy viharos (50-75, esetleg 80 km/h-nál nagyobb) szél kísérhet. A változékony idő az előrejelzés szerint egészen a hétvégéig marad. Utána ismét visszatér a nyári kánikula.

magyarország
ítéletidő

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:34, Frissítve: 20:42

Indul a Vajdaság Vizei regatta

Már május elején beteltek a helyek a jubiláris 10. Vajdaság Vizei regattára, amelyet június 22-e és július 1-je között tartanak meg.
20:15, Frissítve: 20:24

Aranyérmes a magyar férfi kardcsapat

A magyar férfi kardcsapat aranyérmet nyert az újvidéki Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján, miután a fináléban 45-33-ra legyőzte az olasz együttest.
19:05

Đoković a bolgár Dimitrovot verte

Novak Đoković megnyerte nyolcaddöntős mérkőzését is az angliai Queensben megrendezett füves pályás tenisztornán, miután két szettben legyőzte a bolgár Grigor Dimitrovot.
16:27, Frissítve: 19:00

Döntetlent játszott Dánia és Ausztrália

1:1-es döntetlen született a Dánia-Ausztrália összecsapáson az oroszországi labdarúgó világbajnokságon. Így a C csoportot Dánia vezeti négy ponttal, míg Ausztrália harmadik egy ponttal.

Népszerű

vízben rekedt autó

Hatalmas felhőszakadás árasztotta el Szabadkát

Sok gondot okozott a heves eső Szabadkán csütörtök délután. Több út is járhatatlanná vált, mivel a csatornahálózat nem tudta elnyelni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot.

Eltűnt egy majom a Palicsi Állatkertből

Az állatnak még tegnap veszett nyoma, azóta pedig már a rendőrség is keresi. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a majom elszökött-e, vagy pedig valaki ellopta.
vihar

Ítéletidőre figyelmeztetnek Szerbiában

A Szerbia Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint az elkövetkező három napban az ítéletidő az ország egész területére kiterjedhet, de a legkritikusabb helyzet Nyugat-Szerbiában várható.

A boldogító igen

Ürményi Róbert, a Pannon RTV zentai stábjának munkatársa ma örök hűséget fogadott párjának, Szabó Rékának.