Ugrás a tartalomra

„Jaj, úgy élvezem én a strandot”- Adán annyira szép és jó!

2021.05.26
12:43
2021.05.26
17:49
Forrás
Pannon RTV
Június 11-től várja a csobbanni vágyókat az adai strandfürdő. A medencekomplexumban több fejlesztésre is sor került, illetve ha a járványügyi intézkedések is enyhülnek, akkor interaktív programokkal is készülnek az illetékesek.

A jó idő beköszöntével lassan életre kelnek a strandok, nincs ez másképp Adán sem, ahol közel 50 ezer négyzetméteren 3 különböző méretű medence várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

Juhász Tibor, az adai Adica Üdültetési Közvállalat igazgatója: „Többek között felújítottuk az összes gyalogjárdát a strandfürdő területén, a legkisebbeknek egy kalózhajóval készülünk, a gyerekek nagy-nagy örömére, viszont azt is meg szeretném említeni, hogy ahogy a köztársasági válságtörzs már beharangozta, reméljük azt, hogy június végétől a fakultatív programok is elindulhatnak. Továbbra is, ahogyan az előző években is, a zenei rendezvényeket szeretnénk folytatni.”

Az igazgatótól megtudtuk, hogy a felújításokkal és az idényre tervezett programokkal, bíznak abban, hogy minden korosztály részére kielégítő élményt fog nyújtani az adai strandfürdő. 

A napi jegyek egyébként 360 dinárba fognak kerülni a felnőttek számára, míg a nyugdíjasok és a gyermekek számára 270 dinár. Lehetőség van idényjegy kiváltására is, ami a felnőttek számára 7100 dinárba kerül, a nyugdíjasok és a gyermekek számára 5500 dinárba, viszont az Ada községben élők számára kedvezményes szezonjegy igényelhető, ami ez esetben 3900 dinárba kerül az egész szezonra, míg a gyerekeknek és a nyugdíjasoknak 3050 dinár lesz az ára.

Ada község önkormányzata a korábbi évekhez hasonlóan idén is ingyenes idényjegyeket biztosít a községbeli általános iskolák diákjai számára a helyi Adica Üdültetési Közvállalat által üzemeltetett medencekomplexumba.

Bilicki Zoltán, Ada polgármestere: „Községünk területén minden általános iskolás diák megkapja ezt az ingyenes szezonjegyet, illetve ehhez még hozzá kell tenni, hogy az újszülöttektől a 7 éves korig különben is ingyenesen be tudnak menni a medence területére. Ebből kifolyólag megállapítható, hogy az újszülöttektől egészen a 15 éves korú fiatalokig ingyenes bemenetellel rendelkeznek az egész nyár folyamán.” 

A strand medencéit a még hátramaradt felújítási munkálatokat követően, június 7-én kezdik el vízzel feltölteni, és ahogyan minden évben, úgy idén is szeptemberig várják a fürdőzni és strandolni vágyókat.

Ada
Adica
medence
fürdő
nyitás
strand
Juhász Tibor
Bilicki Zoltán

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:49

Még biztosabb lehet a gázellátás

Üzembe helyezték a szerb–bolgár gázösszekötő rendszert a Niš melletti Trupale falunál. Ezzel újabb alternatív földgázellátási útvonalat kapott az ország. A vezeték kiépítésének összértéke 94 millió euró volt.
11:53, Frissítve: 11:58

Hagyományos disznótor Szajánban

A szajániak a koronavírus-járvány előtti évben szervezték meg az első hagyományos disznótort. A kényszerszünet után tegnap újra megtartották a rendezvényt a helyi önkéntes tűzoltó egyesület szervezésében.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.