Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

„Jaj, úgy élvezem én a strandot”- Adán annyira szép és jó!

2021.05.26
12:43
2021.05.26
17:49
Forrás
Pannon RTV
Június 11-től várja a csobbanni vágyókat az adai strandfürdő. A medencekomplexumban több fejlesztésre is sor került, illetve ha a járványügyi intézkedések is enyhülnek, akkor interaktív programokkal is készülnek az illetékesek.

A jó idő beköszöntével lassan életre kelnek a strandok, nincs ez másképp Adán sem, ahol közel 50 ezer négyzetméteren 3 különböző méretű medence várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

Juhász Tibor, az adai Adica Üdültetési Közvállalat igazgatója: „Többek között felújítottuk az összes gyalogjárdát a strandfürdő területén, a legkisebbeknek egy kalózhajóval készülünk, a gyerekek nagy-nagy örömére, viszont azt is meg szeretném említeni, hogy ahogy a köztársasági válságtörzs már beharangozta, reméljük azt, hogy június végétől a fakultatív programok is elindulhatnak. Továbbra is, ahogyan az előző években is, a zenei rendezvényeket szeretnénk folytatni.”

Az igazgatótól megtudtuk, hogy a felújításokkal és az idényre tervezett programokkal, bíznak abban, hogy minden korosztály részére kielégítő élményt fog nyújtani az adai strandfürdő. 

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A napi jegyek egyébként 360 dinárba fognak kerülni a felnőttek számára, míg a nyugdíjasok és a gyermekek számára 270 dinár. Lehetőség van idényjegy kiváltására is, ami a felnőttek számára 7100 dinárba kerül, a nyugdíjasok és a gyermekek számára 5500 dinárba, viszont az Ada községben élők számára kedvezményes szezonjegy igényelhető, ami ez esetben 3900 dinárba kerül az egész szezonra, míg a gyerekeknek és a nyugdíjasoknak 3050 dinár lesz az ára.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Ada község önkormányzata a korábbi évekhez hasonlóan idén is ingyenes idényjegyeket biztosít a községbeli általános iskolák diákjai számára a helyi Adica Üdültetési Közvállalat által üzemeltetett medencekomplexumba.

Bilicki Zoltán, Ada polgármestere: „Községünk területén minden általános iskolás diák megkapja ezt az ingyenes szezonjegyet, illetve ehhez még hozzá kell tenni, hogy az újszülöttektől a 7 éves korig különben is ingyenesen be tudnak menni a medence területére. Ebből kifolyólag megállapítható, hogy az újszülöttektől egészen a 15 éves korú fiatalokig ingyenes bemenetellel rendelkeznek az egész nyár folyamán.” 

A strand medencéit a még hátramaradt felújítási munkálatokat követően, június 7-én kezdik el vízzel feltölteni, és ahogyan minden évben, úgy idén is szeptemberig várják a fürdőzni és strandolni vágyókat.

Ada
Adica
medence
fürdő
nyitás
strand
Juhász Tibor
Bilicki Zoltán

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.