Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Játék, versengés, barátkozás határok nélkül

2019-08-23
12:32
2019-08-23
17:24
Forrás
Pannon RTV
A piros mezesek győzelmével ért véget a magyarkanizsai Oasis nyári ifjúsági tábor. Az első fordulót a Fenix, a másodikat pedig a Vörös csillagok nyerték.

Ők utazhatnak majd el a nyereménykirándulásra. A tábor 8 napja alatt csaknem 160 középiskolás vetélkedett 16 vajdasági középiskolából. A tábor egy Magyarország és Szerbia közötti Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program projekt keretében valósult meg.

Pannon RTV

Tartalmas programok, érdekes és izgalmas játékok várták a középiskolásokat a Tisza-parton. Kemény küzdelmek folytak, de ahogy a nyertesek, úgy a gyengébben teljesítő csapatok is élvezték a játékokat. A végső megmérettetést a Vörös csillagok nevű csapat nyerte. Danijel Stanišić, Zombor: „Lazán játszottunk, a barátkozás volt a legfontosabb. Amikor láttuk, hogy győzhetünk, akkor lendületet vettünk, egységesek voltunk. A legszebb a barátkozás volt.”

Goran Jeremić, vezetőtanár, Kevevára: „Mondtam a játékosoknak, hogy a fő cél a barátkozás, a részvétel, ne azt nézzék, hogy elsők, másodikak vagy harmadikak lesznek-e. Amíg a táborban vannak, amikor versenyeznek, törekedjenek, a versenyen kívül ne gondoljanak a megmérettetésre. Amikor veszítettek az első, a második és a harmadik napon, szomorúan feküdtek le. Legyen a fő cél a barátkozás, és hogy itt jól érezzék magukat.”

Pannon RTV

A tábor egyik fő célja, hogy a vajdasági középiskolások játékos formában ismerjék meg egymást és azt a kisvárost is, amely házigazdája a projektnek. Három helyszínen folytak a megmérettetések. A homokos pályán, a medencében, és őket érte a megtiszteltetés, hogy elsőként a felújított sportpályát is kipróbálhatták. Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Sikerült kipróbálni az új pályákat, hiszen az új pályák pont a verseny közepére készültek el, kerültek átadásra. Igaz, hogy az első csapatból csak az utolsó nap tudtak a pályára lépni. Azonban a második csapat már teljes egészében ki tudta próbálni azokat az új pályákat, amiket átadtunk Magyarkanizsán a két töltés között.”

Pannon RTV

A legjobb csapat a Fenix és a Red stars, vagyis a Vörös csillagok voltak, társaik szavazatai alapján a legsportszerűbben játszók pedig a Golden rose és a Szürke szivárványok lettek.

A nyerteseknek Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár is gratulált, és elmondta: „Táborokat szerveztünk itt a Tisza-parton, és ide hívtuk Vajdaság számos középiskolájának a diákjait, hogy versenyezzenek. Vegyes csapatokban, egymást megismerve, megbecsülve függetlenül attól, hogy milyen nyelvet beszélnek, játszanak. Ügyesek legyenek ezekben a játékban, és mérve legyen, amit produkálnak. Ez a verseny lényege, és úgy térjenek haza innen Magyarkanizsáról, hogy valami pluszt kapjanak, valami értéket kapjanak. Legyen ez tudás, legyen ez barátság, legyen ez a toleranciának, az együttlétnek egy új formája.”

A diákok fájó szívvel hagyták el Magyarkanizsát és egymást, de a röpke néhány nap alatt is sikerült értékes barátságokat kötniük.

Oasis
Tábor Határok Nélkül
tábor
Fejsztámer Róbert
Nyilas Mihály
Magyarkanizsa

Most

16:39, Frissítve: 16:45

Brnabić Lajčakkal egyeztetett

Miroslav Lajčakkal, a Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős uniós különmegbízottal találkozott ma Ana Brnabić szerb kormányfő.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.