Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Játékosan a katasztrófaelhárításról, újraélesztésről, emberkereskedelemről

2021.07.02
13:41
2021.07.02
17:32
Forrás
Pannon RTV
Mintegy negyven fiatal vesz részt a Vöröskereszt idei nyári táborában Magyarkanizsán. Az ötnapos tábor ideje alatt a gyerekek játék és szórakozás közben ismerkedhetnek meg a Vöröskereszt szerteágazó munkájával.

Kedden kezdődött a magyarkanizsai Vízitelepen az ötnapos Vöröskereszt tábor, melyben elsősorban ötödik és hatodik osztályos gyerekek vehettek részt. Nem unatkoztak az elmúlt napokban.

Olovics Tamara, táborozó, Martonos: „Voltunk fürdeni, hajókázni, plakátot készítettünk és beszélgettünk az emberkereskedelemről.”

Pannon RTV

A táborlakók az elsősegélynyújtás alapjait is elsajátíthatták.

Kovács Magyari Csilla, aktivista, Vöröskereszt, Magyarkanizsa: „Szeretnek egymáson segíteni, szeretnének, tehát nagyon sokat kötözgetnek, újraélesztést gyakorolják, tehát számomra úgy tűnik, hogy érdekli őket.”

Pannon RTV

Emellett a Vöröskereszt tevékenységét is megismerték.

Hodik Erzsébet, elnök, a Vöröskereszt magyarkanizsai szervezetének elnöke: „Azon kívül az elsősegéllyel is ismerkedtek, véradás szervezéssel, továbbá különböző játékok is voltak, valamint volt kvízjáték, sportjáték, fürdöttünk, a Tiszán hajókáztunk, a röplabda verseny is megy, de azon kívül ökológiai foglalkozások is voltak.”

Pannon RTV

A pénteki tábornapon egy katasztrófaelhárító bemutatón vehettek részt a fiatalok.

Bajtai Balázs, brigádparancsnok, Községi Tűzoltó Szövetség, Magyarkanizsa: „Két területen is tudást tudnak szerezni a gyerekek, úgy a laikus elsősegélynyújtás, valamint a tűzvédelem terén, ilyenkor látják, hogy mit csinál az ő aktivistájuk, illetve mit csinál a tűzoltó is.”

Pannon RTV

A bemutató után a tűzoltók vízsugárral locsolták le a táborlakókat, akik nagyon élvezték a felfrissülést.

katasztrófavédelem
tűzoltás
tűzoltó
Vörökereszt
Magyarkanizsa
nyári táborok
Nyári Tábor
Hodik Erzsébet
Bajtai Balázs
tűzoltó egyesület

Most

17:07, Frissítve: 19:56

A boroké és a halaké volt a főszerep Horgoson

Minőségi borok, ízletes halételek várták a látogatókat szombat délután Horgoson. A Proleter Horgászegyesület halászléfőző versenyt szervezett, a Szent Orbán Borlovagrend pedig borkóstolással várta az ínyenceket.

Népszerű

Ítéletidő volt Vajdaságban tegnap este

Jég is esett több településen. Néhol annyira felgyülemlett az esővíz, hogy autóval is nehezen lehetett közlekedni. Az előrejelzések szerint a hétvégén is esős, felhős időjárás várható térségünkben.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.