Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Játszótér, mesék, társaság - mi kell még?

2022.07.14
18:35
2022.07.15
17:41
Forrás
Pannon RTV
Játszótéri mesés napok elnevezéssel várja a horgosi könyvtár és a Művelődési Ház a három és hat év közötti gyermekeket minden héten kedden és csütörtökön. A foglalkozáson a kicsik a korukhoz illő meséket dolgoznak fel.

Gyermekbarát környezetben, a nemrég felújított játszótéren ismerkedhettek meg a gyerekek a csütörtök délutáni mesével, a Különleges fagyi történetével. A fiatalok szeretnek ide járni, hisz nem csak feldolgozzák az adott mesét, hanem kézműveskedésre és játékra is van idő.

Kenyeres Léna, Horgos:
„-Az Elza, és azért az a kedvencem, mert az tud jeget varázsolni.
-Itt ezen a mesedélutánon mit szoktatok csinálni?
-Anyukám elolvassa a mesét, és amit elolvas, azt ragasztjuk vagy lerajzoljuk."


Szántó Viktória, Horgos:
„Azért szeretek jönni, mert szeretek kézműveskedni, van mikor dinnyét ragasztunk, rajzolunk, festünk."

A Játszótéri mesés napok heti két alkalommal igyekszik megszerettetni a meséket a gyerekekkel, akik a könyvtár életével is megismerkednek.

Kenyeres Klaudia, könyvtáros, József Attila Könyvtár horgosi fiókkönyvtára: „A mese nagyon fontos a gyerekek számára, ez által fejlődik a fantáziája, az, hogy ők kitalálják azokat a történeteket, amiket hallanak többet ér, mint mesét nézni a tévében, mivel ott készen eléjük rakják a mesét nem kell, hogy ők maguk kitalálják a szereplőket."

A szervezők a következő időszakban is minden kedden és csütörtökön várják a gyerekeket a Játszótéri mesés napokra, ahol játékosan tanulnak, illetve ismerkednek és barátkoznak a nagyvilággal.

mese
gyerekek
foglalkozás

Most

21:20, Frissítve: 21:25

Bántalmazta lányát egy nő Pancsován

A dél-bánáti városban letartóztattak egy 32 éves nőt, mert a gyanú szerint erőszakosan bánt lányával, sértegette, gúnyolta, szidta, kezeit a babaetetőhöz kötözte és kidobta a teraszra.
19:59, Frissítve: 20:08

Vízválság

Az évtized végére 40%-kal több édesvízre lesz szükségünk, mint amennyi elérhető lesz - állítják a szakértők.
19:21, Frissítve: 19:38

Ketyeg az éghajlati időzített bomba

Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület kiadta legutóbbi jelentésének összefoglalóját, amelyben a tudósok rámutatnak, hogy nincs sok időnk az éghajlatváltozás elleni küzdelem megnyerésére, ezért a kibocsátások mielőbbi csökkentésére lenne szükség.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.