Ugrás a tartalomra
FoNet

Javult a helyzet a heves esőzések miatt elárasztott szerbiai területeken

2022.11.22
17:26
Forrás
Szerbiai RTV
A folyók visszahúzódtak a medrükbe, a Lim folyó vízszintje is csökkenőben, már 40 centiméterrel alacsonyabb, mint tegnap 15 órakor volt.

A Raška, a Jošanice és az Ibar folyók vízszintje továbbra is magas, de visszahúzódtak a medrükbe. Novi Pazarban már dolgoznak a munkagépek, hogy helyrehozzák a megsérült utakat, mára már a vízellátás is javult. Tutinban és Raskán egyaránt ellenőrzés alatt tartják az elárasztott terülteket. Az általános és középiskolákban ismét van tanítás. Prijepoljében, ahol négy helyi közösségben hirdettek rendkívüli állapotot, már szintén jobb a helyzet. Milorad Spasojević, a Belügyminisztérium Rendkívüli Helyzetek Osztálya tűzoltó- és mentőegységeinek vezetője elmondta, hogy mindazokban a folyókban, amelyek a heves esőzések miatt kiléptek medrükből, a víz visszahúzódott. Hozzátette, az illetékes szolgálatok továbbra is ügyelnek a terepen, csapataik szivattyúzzák a vizet azokból az alagsori helyiségekből, ahol még maradt víz, és felszámolják a károkat.

áradás
Szerbia

Most

15:53, Frissítve: 17:28

Élő könyvtár az óbecsei Than Emlékházban

Második alkalommal szerveztek élő könyvtárt az óbecsei Than Emlékházban: a rendezvényen az élő könyveket diszkriminált, sérült vagy egyéb hátrányos helyzetben élő gyerekek és felnőttek személyesítették meg.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.