Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Jégeső és erős szél - ez várhat ránk az előttünk álló éjszaka folyamán

2019-08-13
19:18
Forrás
Pannon RTV
Narancssárga riasztás van érvényben ma Bánát és Szerbia déli részén, míg holnap egész Szerbia területén - tájékoztat a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.

A sokak által várt lehűlés megérkezik térségünkbe. A meteorológusok szerint akár 10 fokot is csökkenhet a hőmérséklet, ami megterheli szervezetünket. Narancssárga riasztás van érvényben ma Bánát és Szerbia déli részén, míg holnap egész Szerbia területén - tájékoztat a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.

Rendkívül meleg volt a mai nap is. Délben Palicson 31 fok, Nagybecskereken és Nagykikindán pedig 33 fok volt az aktuális hőmérséklet. Ez azonban nem tart sokáig, lehűlés és csapadék éri el hamarosan térségünket.

De vajon mikor? A meteorológusok szerint már nem kell sokat várni a lehűlésre, ugyanis órákon belül megérkezhet több hullámban.
Vladimir Djurdjevic, meteorológus: „Szerdán és csütörtökön jön a lehűlés, intenzívebb lesz és 10 fokot csökken majd a hőmérséklet, amire az embereknek fokozottan oda kell figyelniük, mivel a krónikus betegségben szenvedőknek nem biztos, hogy jót tesz ez a lehűlés. A lehűlést követő 10-15 napban stabilabb lesz az időjárás, a hőmérséklet fokozatosan visszamelegszik 35-36 fokra.”

Narancssárga riasztás van érvényben a szerdai nap folyamán egész Szerbia területén. Ez azt jelenti, hogy erős széllökések kíséretében 30 liter csapadék is eshet négyzetméterenként. A drasztikus hőmérséklet változás komoly kockázatot jelent az emberi szervezet számára. Dr. Pajor Margit elmondta, a vérnyomásos és koszorúér-betegségben szenvedők számára a legnehezebb ez a szélsőséges időjárás.

Dr. Pajor Margit, általános orvos: „A meteorológiai változásokra érzékenyeknél jelentkeznek ilyenkor nyaki fájások, fejfájások, migrénes panaszok. Akik különösen erős reumatikus gyulladással rendelkeznek, hirtelen megdagadnak az ízületeik, fájdalmasakká válnak.”

Nem sokáig örülhetünk azonban a hűvösebb időjárásnak, ugyanis a hétvégén ismét 30 fokos csúcsok várhatók, így bátran tervezhetünk szabadtéri vagy medencés programokat. A hét végéig folyamatos lesz a felmelegedés, kánikulára azonban már nem kell számítani.

szél
időjárás
jégeső

Most

Népszerű

kokain por

Kokainfogás Röszkén

Százmillió forint értékű kokainfogás volt a röszkei határátkelőn – tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Pöcegödörbe dobta kisbabáját

Megölte újszülött gyermekét egy 25 éves nő az Apatin melletti Szondon. Sajtóinformációk szerint az anya a csecsemőt az udvarban található szennyvízgödörbe dobta.