Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Jégverés sújtotta Szolnokot

2021.05.23
16:27
2021.05.23
16:34
Forrás
Pannon RTV
Folytatódik a változékony időjárás Magyarország területén. Több felvételt kaptunk kollégánktól, aki a vasárnap délután Szolnokon átvonuló jégesőt filmezett le.

A viharos széllel és intenzív csapadékkal érkező ciklon később jégesővé váltott át. Perceken keresztül borsó nagyságú jégdarabok hullottak az égből beterítve a környező utcákat, telkeket. 

A nagy mennyiségű esővíz áll az utcákon miután a csatornarendszer nehezen képes elvezetni. Magyarországon jelenleg a Szekszárd - Kecskemét - Szolnok - Hatvan vonalban van másodfokú, narancssárga riasztás érvényben, amit a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat adott ki a mai napra. 

Több helyütt is heves záporokról, zivatarokról érkeztek jelentések, helyenként jégeső is hullott. A ciklon tovább vonul dél-keleti irányban. A hőmérséklet nyomában jelentősen lecsökkent. Az előrejelzések szerint holnapra véget ér a szeszélyes időjárás.

jégeső

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.