Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Jegyezzék meg: 107.1 MHz, Szabadkai Magyar Rádió!

2019.08.09
15:42
2019.08.09
21:30
Forrás
Pannon RTV
Augusztus 19-től új hullámhosszon, egész napos műsorral jelentkezik az SZMR!

Saját frekvenciája lesz a Szabadkai Magyar Rádiónak. Augusztus 19-től a 107.1 MHz-en hallgathatjuk a Pannon RTV részeként működő, népszerű rádióadót, amely egész nap közérdekű információkkal és közéleti témákkal foglalkozik.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Az új hullámhossznak köszönhetően bővül majd a Szabadkai Magyar Rádió műsorsugárzási ideje. Ez lesz az egyik legjelentősebb változás, miután a rádió átköltözik a 107.1 MHz-re. Amellett, hogy színesebb lesz a zenei paletta, augusztus 19-től egész éjszaka is szól majd a zene. Sánta Zoltán, zenei szerkesztő, Szabadkai Magyar Rádió: „Értelemszerűen az eddig jól megszokott és jól bevált retró hangzásvilágot fogjuk továbbra is sugározni, most már új hullámhosszon. Azzal, hogy a '90-es éveket is picit behozzuk ebbe a koncepcióba. De nagyjából egyébként ugyanazzal a hangzásvilággal és ugyanazokkal a kiváló felvételekkel találkozhatnak majd a hallgatók.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

Az új hullámhosszon is a már jól ismert és közkedvelt műsorokkal várják a hallgatókat, egyebek mellett a Napindítóval, a Mozaikkal és a Kívánságműsorral. Lesznek zenei különlegességek is. Agárdi Gábor, főszerkesztő, Szabadkai Magyar Rádió: „Az SZMR koncert is, ahol zenekarok élőben mutatkoznak be. A nyári szünet után, majd ősszel, ez a közkedvelt műsorunk is visszatér.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

A 107.1 MHz-re való átállás nemcsak a műsor szempontjából jelent módosulást, hanem műszakilag is. Szabó Cibolya Tibor, rádiós műszaki vezető: „Műszaki szempontból az a legnagyobb változás, hogy az adónkat át kell, hogy hangoljuk az új frekvenciára, a 107.1 MHz-re. A hallgatók, hogy hallják a műsorunkat, ugyanezt meg kell, hogy tegyék a saját készülékeikkel. A rádiókészülékeiket át kell hangolniuk ugyanerre a frekvenciára.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

Amennyiben tehát továbbra is hallgatni szeretnénk az SZMR műsorát, augusztus 19-én az új hullámhosszra kell állítsuk az állomáskeresőt. Az egész napos sugárzási időnek köszönhetően pedig a tájékoztatás még szélesebb körű lesz. Kozma Zoltán, műsorigazgató, Pannon RTV: „A Szabadkai Magyar Rádió saját frekvenciát kapott, önálló frekvenciát kapott. 24 órában tud szólni. Ez azt jelenti, hogy a jó zene, a minőségi tájékoztatás és szórakoztatás még bővebben meg fog jelenni az SZMR-ben.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

A Szabadkai Magyar Rádió tehát a jövőben is a már megszokott stúdióból, kedvenc műsorvezetőikkel fog szólni. Csak ezután nem a 89.6 MHz-en, hanem a 107.1-en.

Szabadkai Magyar Rádió
SZMR
SZMR koncert
hullámhossz
frekvencia
107.1 MHz
engedély
frekvenciaengedély
egész napos műsor
zene
közérdekű
műsorsugárzás
retró
Sánta Zoltán
Agárdi Gábor
Szabó Cibolya Tibor
Kozma Zoltán
műsorvezető
műsor
rádióműsor

Most

13:33, Frissítve: 13:38

A bankok finanszírozzák az esőerdők pusztítását

Az Amazonas-vidék pusztításában részt vevő vállalatokat finanszíroztak az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és az EU tagállamainak központi bankjai, miközben a tudósok jelentése szerint az erdőirtás túl van az átbillenési ponton.
13:22

Mesedélelőtt a horgosi könyvtárban

Ma ünnepeljük a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésének napjához kötődik. Ebből az alkalomból a horgosi József Attila fiókkönyvtárban mesedélelőttöt szerveztek a legkisebbeknek, hogy közelebb hozzák hozzájuk a magyar meséket.
12:54, Frissítve: 13:00

Négy diákot támogat a Studio Present Kft.

Négy fiatal programozó tehetség érdemelte ki idén a szabadkai Studio Present Kft. ösztöndíját. Az ünnepélyes átadó ma volt. A díjazottak a nagybecskereki Mihajlo Pupin Műszaki Tudományok Karára, valamint a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolára járnak.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.