Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Jelentkezz a Szünidei ötpróbára!

2021.01.08
14:58
2021.01.08
17:30
Forrás
Pannon RTV
A magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtár Szünidei ötpróba néven online kézműves foglalkozást hirdet a község általános iskolásai számára.

A játék egyszerű, január 10-ig öt videófelvétel jelenik meg a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény Facebook-oldalán. A felvételeken a képtár vezetője bemutat egy-egy kézműves tárgyat, amiket otthon kell elkészíteniük a versenyzőknek.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az online kézműves foglalkozás célja, hogy a gyerekek hasznosan töltsék el az időt a szünidőben, eközben pedig a kézügyességüket is fejlesszék.

Muhi Zsuzsanna, vezető, Dobó Tihamér Képtár, Magyarkanizsa: „A feladatok, amiket el kell végezni, nagyon egyszerűek, videón mutatjuk. Szinte hulladékból, színes papírból, ami, gondolom, minden házban van, ragasztóból, hulladékfonálból áll, ezekből állítjuk elő és nagyon egyszerű, videón követhető.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A Szünidei ötpróbán nemcsak magyar gyerekek vehetnek részt, Nadrljanski Dunja ugyanis szerb nyelven tolmácsolja a kézműves tárgyak elkészítésének folyamatát. Az online foglalkozás öt videófelvételen jelenik meg, és minden nap más-más díszítőelemet készítenek el.

Nadrljanski Dunja, segítő, Dobó Tihamér Képtár, Magyarkanizsa: „Az összes nagyon tetszett, de legjobban a madárka. Csinálunk még faleveles festést, pillangót, madárkákat, üvegtöltést.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Azok a gyerekek, akik mind az öt kézműves tárgyat elkészítik, valamint január 11-e és 15-e között bemutatják ezeket a képtárban, és sikeresen teljesítik az ötpróbát, dicséretben és ajándékban részesülnek.

Szünidei ötpróba
kézműves foglalkozás
online
Dobó Tihamér Képtár
Magyarkanizsa
Muhi Zsuzsanna
Nadrljanski Dunja

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:16

75 éves a Hét Nap

75 éves a vajdasági magyarság hetilapja, a Hét Nap. Az 1946-ban alapított újság még mindig fontos az itt élők számára. Pillantsunk most egy kicsit bele a Hét Nap múltjába és jelenébe.
19:00, Frissítve: 19:25

Biztonságosan két keréken

Közlekedésbiztonsági képzésen vettek részt a szabadkai Kizúr István Általános Iskola diákjai. Az Európai Mobilitási Hét keretein belül a tanulók a kerékpározás szabályait sajátították el.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.