Ugrás a tartalomra
tantargyhalo.net

Jelentkezz a Tantárgyháló tanulmányi versenyre!

2022.11.29
12:12
Forrás
Közlemény
A jelenségek, események, törvényszerűségek közötti összefüggések felfedezésére és tanulmányozására hívja a pályázókat az Új Kép folyóirat 24. tanulmányi versenye, a Tantárgyháló.

Általános iskolás felsős és középiskolás diákok jelentkezését várják. Legfeljebb két diák készítheti közösen a pályamunkát, melynek megírásához, vagy mozgóképi megjelenítéséhez önálló kutatást kell végezni.

A pályázóknak javasolják, hogy a kutatás során együttműködjenek valamely intézménnyel, mint amilyen a könyvtár, múzeum, levéltár, vagy pedig szakemberrel.

A pályaművek terjedelme az általános iskolások számára 5 gépelt oldal, a középiskolások számára pedig 12 oldal ajánlott. Ez a terjedelmi korlát a szöveges részre vonatkozik, a mellékletre, mint a táblázatok, grafikonok, képek, nincs korlátozás. A videós formátumú pályaművek terjedelme 3-5 perc lehet.

A témaválasztás ezúttal sem teljesen kötött. A projektmunka egyetlen feltétele, hogy a versenyző által választott fogalom/téma köré épüljön úgy, hogy két különböző tudományterületre koncentrál.

Az ötlettervek beküldési határideje 2022. december 22. A pályaműveket 2023. március 10-éig kell elküldeni, a döntő pedig április folyamán lesz. A döntőben helyezést elérők vásárlási utalványban részesülnek. A pályázat részletei és a jelentkezés módja a www.tantargyhalo.net honlapon található. 

Tantárgyháló
tanulmányi verseny
Új Kép

Most

15:04, Frissítve: 15:11

Hárman haltak meg egy buszbalesetben Szlovéniában

Súlyos buszbaleset történt hajnalban Szlovéniában. Három utas - két nő és egy férfi meghalt, többen pedig megsérültek, amikor a jármű Muraszombat környékén letért az autópályáról, és beleborult a sztráda melletti árokba.
12:56, Frissítve: 15:27

Csúcstalálkozó légiriadó közben

Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.
12:42, Frissítve: 12:53

A világ világosságai

A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.