Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pixabay/maraisea

Jelentős károkat okozott a vihar Közép- és Dél-Szerbiában

2019-08-03
08:46
2020-02-28
18:47
Forrás
Szerbiai RTV
Az ítéletidő tetőket sodort le, fákat tépett ki és megsemmisítette a termést, a villámcsapások pedig két személy sérülését okozták Surdulica közelében.

A Vlasinai-tó környékén egy fába csapott a villám, amely egy férfira és egy nőre zuhant rá. A férfit súlyos gerincsérülésekkel szállították kórházba, míg a nő könnyebben sérült meg. Blace községben rendkívüli állapotot hirdettek ki, ugyanis a környékbeli falvak áram nélkül maradtak. A vihar a helyi egészségház tetőszerkezetét is letépte és sok járművet megrongált.

A közép-szerbiai Dragačevo környékén tojásnagyságú jég esett, amely tetőket szakított be, gyümölcsösöket és ültetvényeket tett tönkre. Több település áram nélkül maradt.

Kruševacban 40 perc alatt 50 liter csapadék esett négyzetméterenként, Kraljevóban pedig az erős széllökések okoztak jelentős anyagi károkat.

Szerbiában ma borús időre számíthatunk, helyenként esővel és villámlással. A legtöbb csapadékra az ország középső és délnyugati területein lehet számítani - jelenti a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.

vihar
kár
viharkár
jég
villám

Most

21:47, Frissítve: 22:05

Előttünk a jégvédelmi szezon

A Közügyekben Bognár Pásztor Hajnalka, a Városi Tanács mezőgazdasági ügyekkel megbízott tanácsosa elmondta, Szabadkán a tavalyról megmaradt jégvédelmi rakéták mellé idén újabb ötvenet vásároltak.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.