Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Jó szándékú emberek segítségét kéri egy szabadkai család

2019-11-18
15:44
2019-11-18
16:45
Forrás
Pannon RTV
Kőrösi Ljubicának epilepsziás problémái vannak, és Parkinson-kórban szenved. Anyagi helyzetéből adódóan nem tudja megfizetni a kezeléseket.

Bérelt házukat a tulajdonos eladná a közeljövőben. A házaspár teljesen tanácstalan, bármilyen segítségnek örülnének.
A házaspár fél éve él házbérben, de a háztulajdonos a közeljövőben eladná az ingatlant. Amennyiben utcára kerülnek, nem tudják, mi lesz velük.

Kőrösi Ljubica: „A gazda hála Istennek rendes, 45 eurót fizetünk, leengedte 60-ról, mert tudta, hogy milyen helyzetben vagyunk. Kapom ezt a segélyt, 10 710 dinárt kapok minden hónapban. Ami elmegy a házbérre az áramra, a többi a rezsi majdnem. A férjem tüdeje beteg. Kellene mennie Kamenicára, de miattam nem megy el.”

Ljubica férje rokkantnyugdíjas a tüdőproblémái miatt, alkalmi munkákat tud csak vállalni. Időszakosan, fizikai munkákból próbál bevételhez jutni.

A közelgő tél még nagyobb kihívások elé állítja a házaspárt. Mint mondják, minden segítség jól jön számukra: „Én senkit nem akarok kihasználni, ki mit bír segíteni. Jól jönne élelmiszer, legjobban mert, múltkor csak egy-két paprika volt itthon, meg kenyér, most is alig van kenyerünk. Fát valahogy a múltkor kaptunk, összeadtak egy köbméterre, most már alig van, most nem tudom, hogyan lesz a télen.”

A szociálisan hátrányos helyzetű házaspár bármilyen felajánlást elfogad. Azok, akik segítenének a szabadkai rászorulóknak, Kőrösi Ljubicát keressék a 064/405-2202-es telefonszámon.

Szabadka
szegény
beteg

Most

18:16

Elhunyt Szűcs Lajos

A Ferencvárosi Torna Club olimpiai bajnok labdarúgója, 77 éves korában érte a halál - jelentette be a klub vasárnap.

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.