Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Jó szándékú emberek segítségét kéri egy szabadkai család

2019.11.18
15:44
2019.11.18
16:45
Forrás
Pannon RTV
Kőrösi Ljubicának epilepsziás problémái vannak, és Parkinson-kórban szenved. Anyagi helyzetéből adódóan nem tudja megfizetni a kezeléseket.

Bérelt házukat a tulajdonos eladná a közeljövőben. A házaspár teljesen tanácstalan, bármilyen segítségnek örülnének.
A házaspár fél éve él házbérben, de a háztulajdonos a közeljövőben eladná az ingatlant. Amennyiben utcára kerülnek, nem tudják, mi lesz velük.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Kőrösi Ljubica: „A gazda hála Istennek rendes, 45 eurót fizetünk, leengedte 60-ról, mert tudta, hogy milyen helyzetben vagyunk. Kapom ezt a segélyt, 10 710 dinárt kapok minden hónapban. Ami elmegy a házbérre az áramra, a többi a rezsi majdnem. A férjem tüdeje beteg. Kellene mennie Kamenicára, de miattam nem megy el.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Ljubica férje rokkantnyugdíjas a tüdőproblémái miatt, alkalmi munkákat tud csak vállalni. Időszakosan, fizikai munkákból próbál bevételhez jutni.

A közelgő tél még nagyobb kihívások elé állítja a házaspárt. Mint mondják, minden segítség jól jön számukra: „Én senkit nem akarok kihasználni, ki mit bír segíteni. Jól jönne élelmiszer, legjobban mert, múltkor csak egy-két paprika volt itthon, meg kenyér, most is alig van kenyerünk. Fát valahogy a múltkor kaptunk, összeadtak egy köbméterre, most már alig van, most nem tudom, hogyan lesz a télen.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A szociálisan hátrányos helyzetű házaspár bármilyen felajánlást elfogad. Azok, akik segítenének a szabadkai rászorulóknak, Kőrösi Ljubicát keressék a 064/405-2202-es telefonszámon.

Szabadka
szegény
beteg

Most

18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.
16:06

Elmaradt a meglepetés

Búcsúzott a wimbledoni tenisztorna további küzdelmeitől Filip Krajinović. A zombori játékost a második körben a favoritnak számító Nick Kyrgios győzte le.
15:51, Frissítve: 17:09

Aranyos Delfinek

Megnyerte az Algériában zajló Mediterrán Játékokat a szerb férfi vízilabda-válogatott. Szerbia a fináléban Montenegrót múlta felül 9:8 arányban.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.