Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Jó társaság, sport, főzőverseny is volt Bácsföldvár falunapján

2019-07-14
12:36
2019-07-14
15:55
Forrás
Pannon RTV
Falunapot tartottak szombaton délután Bácsföldváron. Az éjszakába nyúló rendezvényen főzőverseny, sportvetélkedők, gyerekprogramok és koncertek várták a látogatókat.

Több mint két tucat bográcsban főtt a sertéspörkölt szombaton délután a bácsföldvári focipályán. A csapatok a falunapi főzőversenyen ragadtak fakanalat. Kósa Márta volt a női versenyzők egyike: „Jöttünk egyet szórakozni. Természetesen fontos a jó társaság, a kikapcsolódás.”

Nemanja Mirilov csicseriborsó-termesztő a csapatát is erről a hüvelyesről nevezte el. Náluk hamar tetőfokára hágott a hangulat: „Mi leginkább barátkozni jöttünk. Nagyon jó itt a hangulat, sok új emberrel ismerkedünk meg, árad a szeretet.”

A versenyszámok közül a legnépszerűbb a karbirkózás volt, lányok, fiúk egyaránt szkandereztek. A legtöbb programmal a gyerekeknek készültek a szervezők.

Ambrus Zsanett, Bácsföldvár: „A szüleim főznek, és jól érzem magam, mert sok programon lehet részt venni.”

A Đina Humanitárius Egyesület egészséges, valamint különleges igényű gyerekeknek tartott közös foglalkozásokat.

Dobrila Đin, elnök, Đina Humanitárius Egyesület, Bácsföldvár: „Minden évben egyre többen vesznek részt ezekből az érzékenyen kezelt csoportokból is. Itt nem érzik kirekesztve magukat, inkább azt érzik, hogy elfogadják őket. A társadalom nemcsak elfogadta őket, hanem egyszerűen felismerte, hogy olyan gyerekekről van szó, akikkel foglalkozni és barátkozni kell.”

Este a helyi művelődési egyesületek csoportjai is felléptek, végül pedig koncertekkel ért véget a bácsföldvári falunap.

Bácsföldvár
falunap

Most

Népszerű