Ugrás a tartalomra
Pixabay

Jöhetnek az egységes töltőkábelek az EU-ban

2020-02-01
12:39
Forrás
HVG.hu
Elsöprő többséggel, 582 igen és 40 nem szavazattal döntött úgy az Európai Parlament, hogy kötelezni kívánják az elektronikus eszközök gyártóit az egységes töltőkábelek bevezetésére.

A javaslat most az Európai Bizottsághoz kerülhet, ahol elkészülhet az ezzel kapcsolatos jogszabálytervezet. Az EP-képviselők azt szeretnék, ha ez minél előbb, már nyár közepére készen lenne. Az EP az elektronikus hulladék visszaszorítása érdekében kíván gyorsan fellépni, azt azonban nem szabták meg, hogy melyik kábelformát kéne előnyben részesíteniük a gyártóknak a jövőben. A szaklapok véleménye alapján az USB-C egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ezért valószínűsíthető, hogy ezt a megoldást választják. Az EU már egy évtizede próbálja közös kábelek bevezetése felé ösztönözni a gyártókat, mivel szerintük ezzel jelentősen csökkenne az elektronikai hulladék mennyisége és a fogyasztók élete is könnyebbé válna.

töltőkábel
Európai Unió
Európai Parlament

Most

08:43, Frissítve: 08:50

Több katonaiskola lesz Magyarországon

A tervek szerint 2030-ig 8-10 honvédközépiskola és kollégium, illetve honvédkollégium kezdi meg működését Magyarországon - közölte a Népszava kérdésére a Honvédelmi Minisztérium.

Népszerű