Ugrás a tartalomra
Az óbecsei kutyamenhely
Pannon RTV

Jól jön a segítség az óbecsei kutyamenhelynek

2019-07-18
15:51
2019-07-18
16:55
Forrás
Pannon RTV
Francia adományozóknak köszönhetően sikerült a telephely utolsó részét is kibetonozniuk az önkénteseknek az óbecsei kutyamenhelyen.

A 150 kóbor állat befogadására alkalmas menhelyen jelenleg 300 kutya él.

Kutyák a menhelyen

Alig lehet ráismerni az egykor bűzös, sáros óbecsei menhelyre. Már sehol sem kell sárban taposniuk sem az alkalmazottaknak, sem az ebeknek. A kutyák lába alatt mindenütt beton van, ami nagyban megkönnyíti a takarítást is. Az utolsó rész kibetonozását a napokban fejezték be az önkéntesek. A támogatás Franciaországból, egy civil szervezettől érkezett. Nemsokára pedig a kerítéseket és a kutyaházakat is befestik. „Kell a segítség. Amikor sor kerül az akcióra, a jelentkezők segíthetnek festeni, akinek pedig meszelés vagy festés után maradt festéke, nekünk adományozhatja” - sorolja Kristina Stepanov, a Komunalac Közvállalat munkatársa.

A menhely táblája

Az intézmény fenntartója a Komunalac Közvállalat, de önkéntesek és adományok nélkül szinte lehetetlen lenne működtetni a menhelyet. Bár az engedélyezett 150 helyett 300 kutya van, sok állat még így is az utcán kóborol. Megyei Klára szerint a legnagyobb gond, hogy a tulajdonosok nem törődnek a kutyáikkal, kiengedik őket. „Ezek után történik az, hogy megharapják a gyerekeket. Az emberek etetik kint az utcán az ebeket, amit nem tartok helyesnek. Menhelyen kellene elhelyezni ezeket az állatokat” - mondja a helyi lakos.

Kutyák a menhelyen

A menhelyről kevesen fogadnak örökbe kutyát. Verica Ilić nemcsak eteti a kóbor kutyákat az utcán, hanem már be is fogadott közülük hármat. „A legjobb házőrzők az örökbefogadott kutyák, mert hűségesek, vágynak a szeretetre és nagyon szófogadóak” - vallja az óbecsei nő.

Kóbor kutya az utcán

Az örökbefogadásnak azonban feltételei is vannak: olyanok vihetnek haza a menhelyről kutyát, akik nem kötik láncra az állatot, és családtagként viselik majd a gondját.

Óbecse
menhely
kutya
támogatás
Franciaország
kóbor kutya

Most

14:13, Frissítve: 14:23

Fekete Péter a Jadran Színpadon

A pénz beszél, A szerelemhez nem kell szépség, Holdvilágos éjszakán, Lesz maga juszt is az enyém - örök értékű, közismert slágerek csendülnek fel december huszadikán, a szabadkai Jadran színpadon.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.