Ugrás a tartalomra

Jól szerepeltek a vajdaságiak az Edu Robotics Cup informatikai diákversenyen

2020.12.19
14:20
Forrás
Magyar Szó
Pénteken hirdették ki az eredményeket, a díjátadó pedig a két ünnep között lesz. A vajdaságiak a Project Challange Cup több kategóriájában is a legjobbak lettek.

Junior kategóriában első helyen végzett a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium HTMT elnevezésű csapata.

A Junior Edu Robotics Cup összesített győztese a magyarkanizsai Beszédes Lego Team lett.

A Kids mezőnyében a legjobbnak a topolyai CoderClub nevű diákcsoport bizonyult, emellett a bronzérmesek is vajdaságiak: a Gunarasi Gallok ugyanis a helyi Dózsa György Á. I. diákjai.

A Rookie kategória első helyezettje a tornyosi Tömörkény István Á. I. Mini Manók nevű csoportja.

Senior kategóriában az Európa Kollégium csapata második, míg a szabadkai Műszaki Szakfőiskola hallgatóinak csoportja a harmadik helyen végzett.

Több mint 130, köztük 63 vajdasági csapat jelentkezett a járvány miatt online térben megtartott robotprogramozási megmérettetésre, amelyet a magyarországi Edutus Egyetem hirdetett meg, a vajdasági partner pedig a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar volt.

A csapatok novemberben vehették át a LEGO-szetteket, feladatuk pedig egy projekt kidolgozása volt, amelyet egy maximum hatoldalas tanulmányban kellett leírniuk, bemutatniuk, és egy rövid, két-öt perces videofelvételt csatolniuk.

Edu Robotics Cup
Vajdaság
eredmény
sikerek
informatika
verseny
diák

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:32

No filter a Desirén

A Stúdió K Színház előadásával és Lajkó Félix koncertjével kezdetét vette a tizennegyedik Desiré fesztivál Szabadkán.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.