Ugrás a tartalomra

Jól szerepeltek a vajdaságiak az Edu Robotics Cup informatikai diákversenyen

2020.12.19
14:20
Forrás
Magyar Szó
Pénteken hirdették ki az eredményeket, a díjátadó pedig a két ünnep között lesz. A vajdaságiak a Project Challange Cup több kategóriájában is a legjobbak lettek.

Junior kategóriában első helyen végzett a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium HTMT elnevezésű csapata.

A Junior Edu Robotics Cup összesített győztese a magyarkanizsai Beszédes Lego Team lett.

A Kids mezőnyében a legjobbnak a topolyai CoderClub nevű diákcsoport bizonyult, emellett a bronzérmesek is vajdaságiak: a Gunarasi Gallok ugyanis a helyi Dózsa György Á. I. diákjai.

A Rookie kategória első helyezettje a tornyosi Tömörkény István Á. I. Mini Manók nevű csoportja.

Senior kategóriában az Európa Kollégium csapata második, míg a szabadkai Műszaki Szakfőiskola hallgatóinak csoportja a harmadik helyen végzett.

Több mint 130, köztük 63 vajdasági csapat jelentkezett a járvány miatt online térben megtartott robotprogramozási megmérettetésre, amelyet a magyarországi Edutus Egyetem hirdetett meg, a vajdasági partner pedig a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar volt.

A csapatok novemberben vehették át a LEGO-szetteket, feladatuk pedig egy projekt kidolgozása volt, amelyet egy maximum hatoldalas tanulmányban kellett leírniuk, bemutatniuk, és egy rövid, két-öt perces videofelvételt csatolniuk.

Edu Robotics Cup
Vajdaság
eredmény
sikerek
informatika
verseny
diák

Most

17:31, Frissítve: 17:36

Beléphetnek Magyarországra az ott érettségiző diákok

Beléphetnek Magyarország valamennyi megnyitott határátkelőhelyén azok a külföldön tartózkodó diákok, akik az érettségi vizsgán történő részvételüket igazolni tudják az intézmény vizsgabehívójával, május 2-a és 26-a, valamint június 2. és 26. között.
16:19, Frissítve: 17:29

Védjük meg a tavasz hírnökeit!

A több napig tartó hideg és csapadékos tavaszi időjárás különösen megnehezíti a fecskék életét. A hűvös időben a madarak kevés repülő rovart találnak, ami egyébként a kizárólagos táplálékukat jelenti. Mi segíthetünk, hogy túléljék rossz a időt!

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!