Ugrás a tartalomra
füstőlő gyárkémények
Pixabay

Jön a világvége?

2018-10-11
13:36
Forrás
index.hu
Bő egy évtizedünk van a világvégéig, ha nem teszünk semmit a globális felmelegedés ellen -áll a Kormányközi Panel a Klímaváltozásról friss jelentésében.

Több ezer tanulmányból születtek meg a katasztrófafilmbe illő adatok. A károsanyag-kibocsátás felére csökkentésével átmenetileg megoldhatnánk a problémát, de ez máig példátlan együttműködést követelne meg a világ vezetőitől - áll a kimutatásban. Ha a felmelegedés meghaladja az 1,5-2 fokot, komoly következményekkel számolhatunk. Erdőtüzek, a korallzátonyok pusztulása, az élővilág természetes helyeinek eltűnése, a tengerszint növekedése, a grönlandi és antarktiszi jég olvadása, többek között ezekkel a problémákkal számolhatunk majd. Van 12 évünk arra, hogy eldöntsük, készen állunk-e változtatni, bolygónk és a saját érdekünkben is - vélik a szakemberek.

globális felmelegedés

Most

20:49, Frissítve: 21:08

Gloria Victis – 1956

200 vajdasági fiatal vesz részt a Rákóczi Szövetség Gloria Victis – 1956 elnevezésű rendezvénysorozatában.
19:38, Frissítve: 21:49

10 éves a Szerb Haladó Párt

10 éves fennállását ünnepelte ma a Szerb Haladó Párt. A kraljevói sportcsarnokban megtartott eseményre az SZHP elnöke, Aleksandar Vučić Tomislav Nikolićtyal, a párt korábbi elnökével érkezett.

Népszerű

Eltűnt egy kislány

Egy kislány eltűnését jelentették a zentai rendőrségnek. Az apa közölte a hatóságokkal, hogy a 2009-ben született Csordás Erika ismeretlen irányba távozott az 1962-ben született A.T.-vel.
utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.

Drogfogás Zentán

13 kilogramm marihuánát és egyéb kábítószert koboztak el Zentán a rendőrök.