Ugrás a tartalomra
füstőlő gyárkémények
Pixabay

Jön a világvége?

2018-10-11
13:36
Forrás
index.hu
Bő egy évtizedünk van a világvégéig, ha nem teszünk semmit a globális felmelegedés ellen -áll a Kormányközi Panel a Klímaváltozásról friss jelentésében.

Több ezer tanulmányból születtek meg a katasztrófafilmbe illő adatok. A károsanyag-kibocsátás felére csökkentésével átmenetileg megoldhatnánk a problémát, de ez máig példátlan együttműködést követelne meg a világ vezetőitől - áll a kimutatásban. Ha a felmelegedés meghaladja az 1,5-2 fokot, komoly következményekkel számolhatunk. Erdőtüzek, a korallzátonyok pusztulása, az élővilág természetes helyeinek eltűnése, a tengerszint növekedése, a grönlandi és antarktiszi jég olvadása, többek között ezekkel a problémákkal számolhatunk majd. Van 12 évünk arra, hogy eldöntsük, készen állunk-e változtatni, bolygónk és a saját érdekünkben is - vélik a szakemberek.

globális felmelegedés

Most

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.